Segueix-nos a les xarxes socials:

Tens paneroles a casa o a l'edifici on vius?

Coneix diversos trucs casolans que et resoldrà el problema

Tens paneroles a casa o a l'edifici on vius?ANIOL RESCLOSA<BR />

Què suposa tenir paneroles a casa

Primer de tot, suposa posar en risc la teva salut, ja que poden portar diverses malalties greus.

En cas de no eliminar-les de la forma adequada o ràpidament, es poden propagar fàcilment per tota la casa o edifici i després serà molt més difícil eliminar-les.

El truc de l'all

Les paneroles detesten aquesta olor i normalment, tots tenim aquest aliment a la nostra cuina perquè té un munt de beneficis. El més important és trobar el lloc per on entren per saber on col·locar l'all, però si no saps per on entren i sempre te les trobes per la mateixa zona, posar-lo allà també serà molt positiu per resoldre el problema.

Per tal que l'efecte de l'all sigui molt eficaç, hem de tallar la punta d'aquest perquè es desprengui una olor més forta i col·locar-ho als llocs on solen aparèixer o a l'entrada per on accedeixen a l'edifici o estança. 

El lavabo i la cuina s'han de desinfectar sovint, ja que són zones a les quals accedim de forma continuada i normalment, queden més brutes per les activitats que hi duem a terme i per les restes de menjar. Les paneroles solen aparèixer en aquestes zones perquè són les més "brutes" de la casa. També els podem trobar darrere dels electrodomèstics.

El truc de l'oli de menta 

Una altra olor que detesten aquests insectes són el d'oli de menta, el qual actua com a insecticida natural i no és perjudicial (tòxic) en respirar per nens o mascotes. En aquest cas, el que farem serà crear una solució i posar-la en un recipient amb polvoritzador. Agafarem el recipient, l'emplenarem d'aigua i hi posarem 20 gotes d'aquest oli. Després busquem les zones on apareixen i ho ruixem per la casa.

Listerine, el col·lutori bucal

Agafem 120 ml de Listerine i el barregem amb un litre d'aigua, el posem en un polvoritzador i ruixem tota la casa amb això, les paneroles desapareixeran perquè el mentol és tan fresc que les mata.

Aquests només són alguns dels trucs casolans que trobem per fer front a les paneroles, tot i que, el més important és mantenir una bona higiene. En cas que la plaga sigui molt gran, s'haurà de demanar ajuda als professionals del sector. També es recomana que quan tirem els polvoritzadors no ens quedem allò olorant, tot i no ser perillosos per la salut, per tal d'evitar qualsevol incident, el millor és marxar a una altra estança i al cap d'una estona llarga, obrir una mica les finestres.

Prem per veure més contingut per a tu