Saps com netejar el pal de fregar per eliminar els gèrmens i bacteris que queden en ell?

Aquest estri és molt utilitzat, però sovint no el netegem correctament

T'expliquem com fer-li una bona desinfecció pas a pas

El truc per aconseguir un pal de fregar com nou

El truc per aconseguir un pal de fregar com nou / freepik

Mati Sirvent

El pal de fregar és molt utilitzat per a la neteja i desinfecció de la nostra llar. Però, sabies que l'has de netejar de tant en tant? Saps com fer-ho? Tots sabem apreciar quan està en condicions nefastes perquè ja està destrossat i s'ha de llançar. En aquest moment, s'ha de canviar per un altre de nou, però, vols que et duri molt més? T'expliquem el truc per a netejar-lo; et durarà més i la neteja serà molt més efectiva, eliminant tots els bacteris i males olors que conté. 

Aquest article ofereix una guia detallada sobre com mantenir el teu pal de fregar net, amb tècniques i consells que garanteixen una casa més neta i saludable.

La importància d'un pal de fregar

Un pal de fregar brut es pot convertir en un brou de cultiu per a bacteris i floridura, cosa que contraresta el propòsit de netejar. A més, utilitzar un pal de fregar brut pot deixar males olors i residus visibles als pisos, la qual cosa fa que els teus esforços de neteja siguin menys efectius i potencialment insalubres.

Abans d'aprofundir en com netejar un pal de fregar, és important triar el que més s'adeqüi a les teves necessitats. Hi ha diversos pals de fregar: els de tires, els d'esponja o els de microfibra. Cada tipus té un mètode de neteja recomanat que optimitza la seva eficàcia i cura.

Els tipus de pals de fregar

  • Pal de fregar de tires: Ideals per recollir partícules grans i per a terres irregulars.
  • Pal de fregar d'esponja: Millors per a terres llisos i per absorbir grans quantitats de líquid.
  • Pal de fregar de microfibra: Excel·lents per atrapar pols i brutícia sense necessitat de productes químics addicionals.

Com netejar el pal de fregar pas a pas

La freqüència amb què has de netejar el teu pal de fregar depèn de l'ús, però una bona regla general és netejar-lo profundament després de cada ús per evitar l'acumulació de brutícia i males olors. Aquí t'ensenyem com fer-ho:

  • Esbandir després de cada ús: Elimina els residus visibles i la brutícia esbandint el pal de fregar amb aigua calenta després de cada ús. Això ajuda a prevenir l'acumulació de brutícia i facilita la neteja profunda posterior.

Rentatge profund setmanal:

  • Pal de fregar de tires i microfibra: Renteu aquests pals de fregar a la rentadora amb un cicle suau i aigua calenta. Utilitza un detergent suau i evita el suavitzant, ja que pot deixar residus que disminueixen l'eficàcia del pal de fregar.
  • Pal de fregar d'esponja: Submergeix el cap del pal de fregar en una solució d'aigua calenta i vinagre o lleixiu diluït durant uns 30 minuts. Assegureu-vos d'esbandir-la bé amb aigua neta després de remullar-la.

Desinfecció:

  • Prepara una solució amb un desinfectant adequat o lleixiu diluït en aigua.
  • Submergeix el cap del pal de fregar en la solució i deixa-la reposar per almenys 30 minuts.
  • Esbandeix-la bé amb aigua neta per eliminar qualsevol resta de desinfectant.

Assecatge:

  • És crucial assecar completament el pal de fregar després de netejar-lo per evitar la formació de floridura i males olors.
  • Penja el pal de fregar en una àrea ben ventilada o a l'aire lliure, assegurant-te que l'aire pugui circular al voltant de totes les seves parts.
Deixa el teu pal de fregar com nou

Deixa el teu pal de fregar com nou / bearfotos

Manteniment regular del pal de fregar

Per prolongar la vida útil del teu pal de fregar i mantenir-lo en òptimes condicions, segueix aquests consells de manteniment i emmagatzematge:

  • Emmagatzematge: Guarda el pal de fregar en un lloc fresc i sec, preferiblement penjat d'un ganxo per evitar que el cap toqui el terra, cosa que podria deformar-lo i acumular més brutícia.
  • Reemplaça el cap del pal de fregar cada pocs mesos, depenent de l'ús, per assegurar-te que estàs netejant els teus terres amb una eina en bon estat.
  • Mantenir el teu pal de fregar és un pas fonamental no només per a la neteja de la llar sinó per a la salut de la teva família. En seguir aquests passos simples i efectius, pots assegurar-te que el teu pal de fregar sigui un aliat en la lluita contra la brutícia i no una font de problemes. Amb la cura adequada, el pal de fregar serà una eina duradora i efectiva en la neteja diària.