Segueix-nos a les xarxes socials:

La moda del mindfulness: abraça la vaca

Les vaques són molt tranquil·les; acostar-nos a elles i provar aquesta experiència farà que aconseguim reduir l'estrès 

Evita malalties amb la pràctica del mindulness

La moda del mindfulness: abraça la vacafreepik

Un dels propòsits per Any Nou pot ser buscar la pau anhelada. Aconseguir-ho pot arribar a ser molt difícil si no tenim els recursos necessaris. En aquest article, t'explicarem com aconseguir fer-ho amb una tàctica innovadora; la qual, cada vegada té més adeptes. Segur que has sentit a parlar del mindfulness, però coneixes el mindfulness basat a abraçar a una vaca?

Aquesta nova pràctica s'ha originat als Països Baixos i a poc a poc s'ha anat estenent per Europa, fins a arribar als Estats Units. Tot i que, els seus orígens no acaben d'estar clars. El mindfulness és una pràctica que va guanyant protagonisme. Aconseguir calmar la nostra ment i aconseguir l'atenció plena, són dos factors claus per mantenir un bon estat de salut.

Les noves tecnologies, la precarietat laboral, l'excés d'activitats, l'excés d'estímuls, la falta de saber avorrir-nos... La llista és molt grossa i si no hi posem remei, podem acabar patint qualsevol malaltia relacionada amb l'estrès: malalties cardiovasculars, ansietat o depressió, entre altres. Així doncs, cuidar-nos és clau!

El mindfulness abraçant una vaca

Aquesta pràctica es du a terme en refugis de vaques. Els amos dels refugis són conscients dels beneficis de tenir un contacte extret amb la vaca i, per això, han començat a oferir-ho públicament.

Katherine Compitus, professora de la NYU Silver School of Social Work, explica els múltiples beneficis que té aquesta pràctica:

  • Acariciar-les, tocar-les o ajaure's amb elles, pot transmetre'ns moltíssima tranquil·litat perquè aquests animals són molt pacients i solen estar relaxats. Tenir un contacte estret amb ells farà que el nostre cos alliberi oxitocina, l'hormona de la felicitat; aconseguint reduir el nostre estrès.
  • I abraçar les vaques ens dona un espai de curació emocional, si estàs o has viscut un mal moment

Com trobar els refugis on poder abraçar vaques

  • Busca a Google refugis propers 
  • No vagis a tocar una vaca que trobis pasturant ni saltis una tanca, la reacció de l'animal no pot ser l'esperada i et pots endur un bon ensurt
  • Els refugis solen demanar donacions voluntàries perquè mantenir aquests espais no és senzill

La teràpia d'abraçar una vaca

La teràpia mindfulness amb les vaques

El refugi està preparat per fer aquestes teràpies, així que, tranquil: l'animal no et farà cap mal, al contrari, et transmetrà pau. Però compte amb el refugi, hi ha persones que gestionen refugis i no tenen en compte el benestar animal. Així que abans de fer una pràctica, informa't bé del lloc on vas o dona-hi una ullada prèvia.

A l'hora d'acostar-nos a les vaques, hem de fer-ho d'una forma suau, sense fer moviments bruscos, sorolls aguts i sobretot, amb respecte, segons la professora Katherine Compitus. Ara, ja pots gaudir de la pau de les vaques. A què esperes per practicarel mindfulness de moda? 

Prem per veure més contingut per a tu