La moda del mindfulness: abraça la vaca

Les vaques són molt tranquil·les; acostar-nos a elles i provar aquesta experiència farà que aconseguim reduir l'estrès 

Evita malalties amb la pràctica del mindulness

La nova pràctica del mindulness

La nova pràctica del mindulness / freepik

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Un dels propòsits per Any Nou pot ser buscar la pau anhelada. Aconseguir-ho pot arribar a ser molt difícil si no tenim els recursos necessaris. En aquest article, t'explicarem com aconseguir fer-ho amb una tàctica innovadora; la qual, cada vegada té més adeptes. Segur que has sentit a parlar del mindfulness, però coneixes el mindfulness basat a abraçar a una vaca?

Aquesta nova pràctica s'ha originat als Països Baixos i a poc a poc s'ha anat estenent per Europa, fins a arribar als Estats Units. Tot i que, els seus orígens no acaben d'estar clars. El mindfulness és una pràctica que va guanyant protagonisme. Aconseguir calmar la nostra ment i aconseguir l'atenció plena, són dos factors claus per mantenir un bon estat de salut.

Les noves tecnologies, la precarietat laboral, l'excés d'activitats, l'excés d'estímuls, la falta de saber avorrir-nos... La llista és molt grossa i si no hi posem remei, podem acabar patint qualsevol malaltia relacionada amb l'estrès: malalties cardiovasculars, ansietat o depressió, entre altres. Així doncs, cuidar-nos és clau!

El mindfulness abraçant una vaca

Aquesta pràctica es du a terme en refugis de vaques. Els amos dels refugis són conscients dels beneficis de tenir un contacte extret amb la vaca i, per això, han començat a oferir-ho públicament.

Katherine Compitus, professora de la NYU Silver School of Social Work, explica els múltiples beneficis que té aquesta pràctica:

  • Acariciar-les, tocar-les o ajaure's amb elles, pot transmetre'ns moltíssima tranquil·litat perquè aquests animals són molt pacients i solen estar relaxats. Tenir un contacte estret amb ells farà que el nostre cos alliberi oxitocina, l'hormona de la felicitat; aconseguint reduir el nostre estrès.
  • I abraçar les vaques ens dona un espai de curació emocional, si estàs o has viscut un mal moment

Com trobar els refugis on poder abraçar vaques

  • Busca a Google refugis propers 
  • No vagis a tocar una vaca que trobis pasturant ni saltis una tanca, la reacció de l'animal no pot ser l'esperada i et pots endur un bon ensurt
  • Els refugis solen demanar donacions voluntàries perquè mantenir aquests espais no és senzill
La teràpia d'abraçar una vaca

La teràpia d'abraçar una vaca / freepik

La teràpia mindfulness amb les vaques

El refugi està preparat per fer aquestes teràpies, així que, tranquil: l'animal no et farà cap mal, al contrari, et transmetrà pau. Però compte amb el refugi, hi ha persones que gestionen refugis i no tenen en compte el benestar animal. Així que abans de fer una pràctica, informa't bé del lloc on vas o dona-hi una ullada prèvia.

A l'hora d'acostar-nos a les vaques, hem de fer-ho d'una forma suau, sense fer moviments bruscos, sorolls aguts i sobretot, amb respecte, segons la professora Katherine Compitus. Ara, ja pots gaudir de la pau de les vaques. A què esperes per practicar el mindfulness de moda?