L'any 2007 es va presentar al Festival de Sitges Al interior, un film francès dirigit per Alexandre Bustillo que fou considerat un dels millors títols de la secció oficial i, com sol passar en aquests esdeveniments, sembla ser que va provocar diversos desmais a la platea a causa de la seva extremada violència i els seus sagnants excessos. Gairebé una dècada després, l'espanyol Miguel Ángel Vivas n'elabora una nova versió més al gust del gran públic.

D'aquesta manera, canvia l'estil narratiu i es mitiguen les escenes més terrorífiques, però Inside planteja a grans trets el mateix relat que la seva predecessora: el d'una dona embarassada que resta sola a casa seva la nit de Nadal pel fet que el seu marit va morir uns mesos abans en un tràgic accident de cotxe. Aïllada dins d'un barri suburbial i tot intentant reconstruir la seva vida, rebrà la visita inesperada d'una dona que ben aviat mostrarà les seves perverses intencions: prendre-li el nadó que porta al ventre. A partir d'aquest moment, s'establirà un dramàtic i terrorífic joc de persecució i fugida amb les estances de la casa com a únics elements on poder-se amagar i, en definitiva, sobreviure.

Amb una acurada producció a càrrec de Nostromo Pictures ( Buried, Luces rojas), un guió signat ni més ni menys que per Jaume Balagueró i un elenc artístic internacional encapçalat per les actrius Rachel Nichols ( En la mente del asesino, Tokarev) i Laura Harring (sí, sí, la mateixa que va protagonitzar la gran Mulholland Drive de David Lynch), Inside arriba a les sales comercials gairebé un any després de la seva presentació al Festival de Sitges, on tingué l'honor d'esdevenir la pel·lícula inaugural.