Ja estem de vacances, i és el moment dels viatges i de les cases buides, convertides en una atracció per pispes i lladres. Tot i que la solució habitual és deixar algun llum encès o contractar un costós sistema d'alarmes, gràcies a la tecnologia hi ha solucions tan fàcils d'instal·lar com econòmiques. I el millor és que tindrem la nostra casa vigilada en tot moment -totes tenen visió nocturna- des de la comoditat del nostre mòbil Android o d'Apple.

El seu nom és Presence -300 ? - i és una de les càmeres de vigilància més sorprenents que hi ha ja que a més de tenir cura de la llar s'encarrega d'il·luminar l'entrada gràcies als seus potents llums LED i el seu detector de presència que l'activa quan detecta un moviment. És perfecta per a portes posteriors que donen al jardí o a patis interiors ja que es pot configurar perquè només detecti persones, i no animals. També es pot activar perquè detecti vehicles.

La companyia D-Link ha posat al mercat la seva càmera wifi DCS-8200LH -103 ? -, i és possiblement la que té una millor relació qualitat-preu del mercat. Visió panoràmica de 180º, enregistrament HD i compatible amb qualsevol mòbil o tauleta del món és perfecta per posar a l'interior de qualsevol estança o prop de qualsevol accés. Com que funciona amb la xarxa wifi només necessita un endoll per funcionar.

La firma Somfy ha creat la càmera One + -400 ? -, una solució de seguretat realment completa. A més de la càmera de vigilància, aquest dispositiu incorpora una potent alarma i dos interessants accessoris: un clauer que desactiva el sistema sense necessitat d'usar el mòbil i un sensor intel·ligent per a portes o finestres que ens avisa si aquestes s'obren quan hem activat el mode de vigilància. Entre els avantatges d'aquest sistema hi ha possibilitat de funcionar fins i tot sense llum gràcies a la bateria que inclou.

L'OmnaCam -229 ? - de D-Link és una de les més avançades càmeres domèstiques de vigilància que existeixen. Al contrari que totes les anteriors, aquesta només és compatible amb el sistema HomeKit d'Apple, i és la primera càmera que surt per aquesta plataforma.

Entre els seus grans avantatges hi ha la gravació en qualitat Full HD i la possibilitat de gravar tots els clips en una targeta microSD per així poder veure'ls des de l'iPhone o l'iPad en qualsevol moment. A més permet una comunicació bidireccional ja que té micròfon i altaveu. HomeKit permet, per exemple, encendre els llums si la càmera detecta moviment.