El món del vi torna a ser el gran protagonista aquest cap de setmana a Calonge amb la celebració de la Festa del Vi Nou. Una atractiva proposta que incorpora des de tastos de vins i formatges fins a espectacles infantils, passant per música en directe, parades de vi i productes artesanals i exposicions. Tot amb l´objectiu de posar en valor les qualitats del vi de Calonge, i a la vegada oferir activitats lúdiques i divulgatives al municipi.

La Festa del Vi Nou tindrà lloc conjuntament amb la Festa Major de Sant Martí, que s'allargarà fins el 19 de novembre, amb el cap de setmana del Vi de pagès. Sobre aquests tres eixos, els calongins i visitants podran gaudir d´un programa amb una gran oferta d´activitats lúdiques i festives, però també activitats divulgatives per donar a conèixer com es fa el vi i per apropar aquest producte tan popular a Calonge al públic.

La Festa del Vi Nou tindrà el seu punt culminant aquest diumenge 12 de novembre al migdia, amb la cercavila dels gegants i grallers de Calonge i amb el tast del Vi nou en el qual participen diversos masos i cases de pagès.

També al migdia, a les 12.30 h, la Festa del Vi Nou presentarà el curtmetratge Un mar de vinyes, presentació que anirà a càr­rec de Josep Roca, cambrer de vins del Celler de Can Roca. Aquest curtmetratge anirà seguit del tast popular del vi nou dels cellers de Calonge i tindrà lloc al castell.

Festa Major de Sant Martí

Per altra banda, i dins de les mateixes dates, la vila de Calonge celebra la Festa Major de Sant Martí, que manté el tradicional concurs de cuina, que enguany tindrà com a plat el suquet de peix, a més de proposar exposicions com la del Club Motor Clàssic Calonge al castell, que oferirà un recull de fotografies del municipi de la dècada dels 50.

Pel que fa a les propostes de la celebració del Vi de pagès, que tindrà lloc el cap de setmana del 17 al 19 de novembre, els diferents masos i cellers oferiran activitats com tallers de poda de ceps, construcció de murs de pedra seca i tallers d'aprofitament del medi a les Gavarres, així com una cata musicalitzada i amb poesia al jardí colonial del Mas Molla o una excursió a les vinyes per conèixer les feines i com vivien els pagesos l´any 1800.