Interior tem que l'àrea de l'Alt Empordà tem que el nombrós client francès que consumeix prostitució faci cas omís a les sancions que s'imposaran a partir de l'1 de juliol després d'aprovar-se la nova Llei de Seguretat Ciutadana que així ho contempla. El director dels Serveis Territorials, Albert Ballesta, diu que els preocupa que l'Alt Empordà es pugui convertir en una àrea d'impunitat.

La Comissió constituïda a la comarca per estudiar la problemàtica de la prostitució es va reunir ahir al Consell Comarcal amb l'assistència d'Albert Ballesta per tal d'analitzar la recent aprovada llei i veure com s'encaixa a la comarca. Ballesta va posar de manifest que es va intentar que s'aprovés una proposta al congrés i al Senat perquè s'anés més enllà i es criminalitzés al client com es fa a altres països europeus. Per això considera que s'han quedat a mitges. La nova llei, coneguda com a llei mordassa, preveu sancions de 600 a 30.000 euros per a qui sol.liciti o accepti serveis sexuals a la via pública o en llocs on hi hagi menors.

Però a l'Alt Empordà la gran majoria de client, sobretot a l'àrea de la frontera és francès i Ballesta apunta que temen que "la policia aixequi denúncies i s'imposin sancions però no arribi més enllà".

A la comarca més d'una trentena de municipis tenen aprovada una ordenança marc elaborada pel Consell, que preveu sancions dins el terme i la nova Llei ho fa a les carreteres. A més, Ballesta remarca que té més rang que una ordenança. Admet que "ens hem quedat a miges" perquè també deixa espais sense sancionar si no són espais públics o a prop de menors.