Circular amb tres rodes al cotxe no converteix el vehicle en tricicle i s'està igualment obligat a pagar el peatge. Si no és que es faci marxa enrere, es faci la volta i se circuli en direcció contrària, com la conductora temerària detinguda el passat diumenge després de fer 28 quilòmetres per l'AP-7 en sentit invers i anant beguda al volant.

Els Mossos d'Esquadra van fer públiques ahir noves imatges que demostren com la conductora, de 26 anys i veïna de Llagostera, va arribar al peatge de l'Escala fent espurnes amb el disc de fre davanter dret, ja que ja s'havia quedat sense pneumàtic, i en veure que no podia passar la barrera del peatge va tirar marxa enrere, va fer mitja volta enduent-se part dels cons senyalitzadors i va circular en direcció contrària fins que van localitzar-la els agents de la Unitat de Trànsit de la Regió Policial de Girona i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de la Jonquera.

Els fets van produir-se diumenge a primera hora del matí i la policia, en comprovar que la conductora no feia cas de les seves indicacions, va optar per tallar l'autopista al quilòmetre 7 per evitar una col·lisió frontal, ja que la noia s'havia creuat amb camions i cotxes durant aquest recorregut en direcció Capmany. Dins el vehicle hi havia una segona ocupant estirada al seient posterior.

La noia va passar a disposició judicial el passat dilluns i va quedar en llibertat provisional acusada d'un delicte de conducció temerària i conducció sota la influència de begudes alcohòliques. Li va ser intervingut el vehicle i el carnet de conduir en espera que se celebri el judici per aquest fet l'11 de gener de 2017.

El cas es podia haver resolt dilluns mateix amb un procediment abreujat que implicava l'acceptació de la pena proposada per la fiscalia però la conductora s'hi va negar i es va haver de dictar l'obertura d'un procediment abreujat. No obstant això, abans de la celebració del judici del proper gener tindrà la possibilitat de pactar una pena amb l'acusació pública.