La Plataforma Ciutadana de Roses ha presentat aquest matí una demanda al jutjat de guàrdia de Figueres per presumptes irregularitats en el cas del Royal Marine II de Roses. Nous testimonis permetrien aportar indicis o proves d'alguns "punts foscos", sobretot en el pagament de la indemnització, per evitar l'enderroc de l'edifici tal com obligava una sentència judicial.

"Després de presentar-la abans a la fiscalia i arxivar-la, hi ha noves proves que ens fa està encara més inquiets per la irregularitat que podria haver-hi" ha explicat el president de la plataforma Ghassan Abou-Assali que manifesta que volen "saber què ha passat" i per això després que s'arxivés a Fiscalia ara l'han presentat al jutjat.

L'advocat contractat, Mario Pascual, ha explicat a la sortida del jutjat que s'ha obtingut "documentació addicional de persones físiques, copropietaris" que "tenen dades i coneixement de fets que en el cas que la denúncia sigui admesa a tràmit poden aclarir". "Pensem que hi ha pagaments, potser excessius que s'han fet a persones que no s'acaba de veure quina relació tenen en el procés". El president de la plataforma anava més enllà i apuntava que els diners "s'han repartit entre uns quants i molts afectats ni s'han enterat". Es van ordenar tres pagaments sde 550 i 825.000 euros cap a ILAU & FACTOR I ILLAU-CEL, respecticament i 825.000 a la Comunitat de Propietaris del Royal Marine I.

La demanda és la mateixa presentada a Fiscalia però amb noves dades i testimonis. El grup Unió Municipal i la Plataforma Ciutadana de Roses van denunciar el 2 de desembre a Fiscalia del jutjat de Figueres «presumptes delictes de prevaricació i malbaratament de cabals públics» en el cas del Royal Marine II. L'edifici es va construir amb una llicència que la justícia va considerar il·legal. Es va ordenar l'enderroc però l'Ajuntament va acabar arribant a un acord amb els denunciants i es van pagar 2,2 milions d'euros.

El regidor d'Unió Municipal, Josep Antoni Valdera, ha aportat tota la informació recollida a la comissió especial d'informació a la plataforma i continua pensant que hi ha qüestions que poden ser irregulars. Per Valdera no s'acaba d'entendre el pagament d'1,3 milions a les societats mercantils.

L'advocat apuntava que la pròpia fiscalia, tot i arxivar-ho, exhortava a que s'anés a l'administració de justícia en el cas que es considerés oportú.

El Royal Marine II és un edifici a Santa Margarida. Es va construir un primer edifici i posteriorment un al davant. La comunitat de propietaris del primer van acudir als tribunals perquè consideraven que era més alt del que permetia la normativa. Els jutjats després d'anys de litigi els van donar la raó i es va ordenar l'enderroc de la tercera planta. L'Ajuntament va intentar diverses maniobres per evitar l'enderroc però finalment es va acabar pagant la indemnització.

L'alcaldessa actual Montse Mindan sempre ha defensat que estan molt tranquils perquè es van fer les coses ben fetes.