La unitat de proximitat de la Policia Local de?Sant Feliu de?Guíxols, a través d'agents de paisà, ha fet controls per combatre actituds incíviques d'alguns propietaris de gossos, en especial, dels que no retiren les defecacions dels animals de la via pública. S'han realitzat seguiments a 120 persones amb gos, en 40 casos es van identificar els propietaris (que no estaven cometent cap infracció) per explicar-los que estaven fent el servei. De moment, només s'ha aixecat acta per una infracció en un primer cas.

La mesura té lloc després que el govern de Sant Feliu anunciés fa unes setmanes que vigilaria els amos de gosssos que no seguissin l'ordenança de convivència ciutadana, sobretot en el cas dels excrements de gossos. Així, agents de paisà han fet controls de forma aleatòria i en diferents moments. En total han observat 250 gossos al carrer i n'han fet un seguiment a 120. Els controls finalitzaven en el moment en què el gos feia les necessitats i el propietari les retirava.

Encara que els ciutadans no cometessin cap infracció, es van identificar en 40 casos per explicar-los que feien el servei de paisà i que l'Ajuntament, a banda de campanyes informatives i de conscienciació, no dubtarà a sancionar qui incompleixi les ordenances, segons va explicar ahir l'Ajuntament.

De fet, només es va aixecar acta per infracció en un cas el passat 11 de novembre. Un gos va defecar a dos metres d'un senyal que informava precisament sobre l'ordenança i que hi ha una multa de 200 euros. A banda, en els seguiments van detectar el cas de dos gossos sense lligar.

Els amos eren a la vora dels animals i van exposar que desconeixien que incomplien la normativa i van lligar-los al moment. La policia no els va multar però els van advertir.