La secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona haurà de jutjar el proper dimecres a un home de Begur que el 13 de juny de 2014 va clavar una destral al cap del seu sogre a Palafrugell mentre li deia «que et creus que et quedaràs amb la meva filla». L'agressió va passar en un aparcament d'un edifici situal al carrer Vilar de Palafrugell. Víctima i agressor no havien intercanviat paraules.

Mentre es produïen els fets, un altre home va aparèixer al garatge i en observar la situació va apartar la víctima i va aconseguir treure- la destral a l'agressor «no sense abans forcejar amb ell», segons es llegeix l'escrit de qualificació provisional del fiscal.

Les lesions que presentava la víctima el van obligar a estar-se 125 dies hospitalitzat i 76 dies més de baixa amb impediment per realitzar les seves ocupacions habituals.

L'agressor es troba en presó provisional des del mateix dia dels fets, quan va poder ser detingut per la policia.

La motivació de l'intent d'homicidi, que li pot comportar nou anys de presó i una ordre d'allunyament de 1.000 metres durant 15 anys i el pagament d'una indemnització de 13.484 euros, es troba en la resolució que Servei d'Atenció a la Infància i Adolescència va dictar el 2007 quan va declarar la situació de desamparament de les filles de l'agressor. Quatre anys després, en una altra resolució, les va entregar als avis materns en «règim d'acolliment familiar».