El judici pel cas de l'home de Palafrugell que va matar el seu veí, a principis de juny del 2014, ha començat aquest divendres a la secció quarta de l'Audiència de Girona amb la constitució del jurat popular. Una vegada el tribunal ha quedat escollit, el fiscal i l'advocat de la defensa han exposat les seves al·legacions prèvies.

El fiscal Víctor Pillado ha manifestat que «és un fet incontestable» que l'acusat, José Gamero, va matar el seu veí, José Antonio González, clavant-li tres punyalades al coll i disparant-li un tret al cap. El fiscal, que demana 23 anys de presó per al processat per un delicte d'assassinat i per un altre de tinença il·lícita d'armes, ha remarcat que la víctima «no es va poder defensar».

En canvi, l'advocat Manel Mir -que defensa l'acusat- ha considerat que es va tractar d'un homicidi i no d'un assassinat. «La relació entre ells no era gens fàcil. Hi havia 12 denúncies a la policia per la mala relació», ha recordat Mir, que ha afegit que aquesta situació va arribar a ser «insostenible».

El lletrat, que sol·licita 5 anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent, ha valorat que el dia dels fets el processat «no va anar a buscar la víctima». De fet, Mir ha subratllat que, en ocasions anteriors, la víctima havia amenaçat l'acusat amb ganivets o fins i tot una catana.

El judici seguirà el proper dilluns amb la declaració del processat.