Una cria d'un suposat tauró rogenc (Carchachinus brachyurus) va mossegar la tarda del passat divendres el braç d'una banyista a la platja de Risco Verde, a Arinaga, al municipi grancanari d'Agüimes, segons va assegurar l'afectada, Cristina Ojeda-Thies, de 38 anys, veïna de Madrid, que està de vacances aquests dies a l'illa. La dona ha reiterat al seu compte de twitter que només va tenir mala sort i ha intentat restar importància al succés en aquest mateix mitjà.

Aquests fets van passar cap a les cinc de la tarda de divendres en l'esmentada platja, quan ella nedava a uns 20 metres de distància de la platja. Ojeda-Thies va ser traslladada a un centre de salut per les ferides que va patir. Les lesions no són de gravetat i se li van receptar uns antibiòtics.

Després, Cristina Ojeda-Thies declarar el que va veure a agents de la Policia Local quan presentava l'informe mèdic. Segons aquesta banyista, es va adonar d '"una ombra en moviment", quan es va veure sorpresa per la cria de tauró, d'uns dos metres de llarg, un exemplar de color "gris-marró", que es va disposar a mossegar-li el braç. Va intentar desfer-se de l'esqual, alhora que va aconseguir copejar-ho amb el seu genoll i amb la mà que tenia lliure, i va poder fugir del lloc.

La banyista, que és professional de la sanitat, va comentar als agents que no va poder veure-ho bé, però sí una de les seves aletes, cosa que, segons ella, li va servir per apostar que es tracta d'aquest tipus de tauró.

L'alcalde d'Agüimes, Óscar Hernández, va assegurar amb rotunditat que "mai s'han registrat atacs d'aquest tipus en cap de les platges del municipi, o a la costa en general. Si es tracta d'aquest tipus de tauró, és una espècie que sol ser pacífica. Els adults no s'acosten a la riba a menys de trenta metres, llevat que sigui una cria o un juvenil. Podria donar-se el cas ".

Per la seva banda, el director del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Cabildo de Gran Canària, Pascual Calabuig, també va ratificar que "és la primera vegada que succeeix un fet d'aquestes característiques a l'illa". "És un cas aïllat, molt estrany", ha assenyalat Calabuig, qui no va assenyalar cap relació directa de per què va passar. No descarta que sigui per les elevades temperatures derivades del canvi climàtic, que podrien atraure espècies que no solen nedar per aigües canàries.

D'altra banda, el president de l'Aliança pels Taurons de Canàries, Fernando Frías, ha assenyalat, després d'estudiar les ferides, que l'atac va poder ser perpetrat per un tauró sedós (Carcharhinus falciformis), una espècie que arriba als dos metres.

Fredes també ha destacat la "raresa" dels fets ocorreguts el passat divendres, i ha insistit que es tracta d'un fet "totalment aïllat". Dubte que "alguna cosa així torni a passar en els pròxims 50 anys", de manera que insta els banyistes que no tinguin "por" perquè Arinaga "és un dels millors punts per fer natació i bussejar".