Si passeja de nit i se li apareix un pallasso amb cara de pocs amics, no cridi ni corri: és una broma. Això sí, pot arribar a ser de molt mal gust. A casa nostra també ha arribat la moda dels clowns 'terrorrífics'. Un d'ells ja s'ha deixat veure a Salt. La broma l'han planificada dos youtubers saltencs que acumulen centenars de milers de visites amb altres vídeos humorístics. En només quatre dies, el vídeo del pallasso suma més de 30.000 visualitzacions. En ell, es pot veure al pallasso espantant i amenaçant gent a la zona de l'Era de Cal Cigarro, al Parc Monar, prop del mercat municipal i també al polígon de Montfullà.

L'origen de tot plegat es troba en un vídeo penjat a Youtube el 2014. Uns amics van tenir una maquiavèl·lica idea: vestir un actor de pallasso i enviar-lo a espantar usuaris de pàrquings i parcs públics en plena nit. El vídeo es va viralitzar i ja suma 50 milions de reproduccions. Després han vingut seqüeles i centenars de persones ho han volgut imitar.

Al Canadà i als Estats Units, la situació s'ha descontrolat. La Policia de Toronto va iniciar dies enrere una investigació després que un grup anomenat "Clowns in the 6" amenacés a través de mitjans socials diversos col·legis de la ciutat. És només un dels molts incidents que s'han registrat a tot Amèrica del Nord. Fins i tot la cadena McDonalds, coneguda pel seu pallasso de cabell vermell i vestit groc, s'ha vist obligada a deixar d'utilitzar temporalment aquest personatge en festes per a nens davant la por d'alguns infants.

En el cas de Salt, els autors de la broma són els responsables del perfil BROO'S TV a YouTube. En els darrers mesos han publicat diversos vídeos, amb les seves bromes, algunes amb molt d'èxit de visites. El vídeo en el que mostren un suposat terrorista islàmic que deixa una motxilla bomba en diferents punts de Salt espantant a grups de persones suma més d'1,4 milions de visualitzacions.