Fèlix Millet va dimitir ahir del càrrec de president de l'Orfeó Català després de l'escàndol pel possible desviament de 2,3 milions d'euros dels fons de l'entitat. Segons publicava ahir el diari Expansión la Junta de l'Orfeó Català hauria proposat a Arcadi Calzada per substituir a Fèlix Millet.

Calzada és l'expresident de Caixa Girona i fins ara vicepresident segon de la Junta del Patronat del Palau. De moment i fins que no s'aprovi al nou president, la vicepresidenta primera, Mariona Carulla, ocuparà el càrrec de forma temporal.

En una carta oberta, Millet informa que davant l'"estat de gran confusió" de les institucions i l'opinió públiques catalanes va decidir convocar urgentment als òrgans de govern de l'entitat.

"No puc descartar haver comès algun error", reconeix Millet, però clama contra el "prejudici irreparable que, mitjançant il·lícites filtracions als mitjans de comunicació ja s'ha causat" en ell, assegura en el document.

Els membres de la junta directiva de l'Orfeó Català van decidir la "suspensió temporal" de Millet en els seus càrrecs.

Millet també va indicar que no se li ha notificat quins fets se li atribueixen a ell i a altres directius de les entitats del Palau, i va indicar que "si és cert" que el Ministeri Fiscal els ha interposat una querella i va lamentar que el secret sumarial impedeixi que sàpiga de què se li imputa.

Intervenció judicial

Fonts judicials van explicar ahir que la Fiscalia de delictes econòmics de Barcelona ha demanat al jutge d'Instrucció número 30 de la capital catalana que siguin interventors judicials els que controlin els moviments en els comptes de l'entitat a partir d'ara.

El cas va sortir a la llum pública dijous al matí quan els Mossos d'Esquadra van entrar al Palau de la Música per registrar les oficines i emportar-se nombrosa documentació. La investigació la porta, sota secret de sumari, la Fiscalia de delictes econòmics de Barcelona, la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos i el Jutjat d'Instrucció número 30, i va dirigida contra Fèlix Millet, que ahir va dimitir com a president de l'Orfeó Català, i altres quatre alts dirigents de l'Orfeó i el Palau. La Fiscalia va iniciar la investigació fa mesos a instàncies de l'Agència Tributària, que va detectar irregularitats en els moviments econòmics de la fundació en 2003, com el reintegrament de nombrosos bitllets de 500 euros fins a un valor superior als dos milions d'euros. En l'anàlisi posterior dels comptes s'han descobert moviments estranys en anys anteriors que la Conselleria de Justícia ja sospitava.