L'excandidat a la Presidència i Secretaria d'Òmnium Cultural, Josep C. Vergés, i l'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona Eduard Cardona, expressen la seva preocupació perquè no es repeteixin a Òmnium cultural les irregularitats registrades al Palau de la Música en una carta oberta al president de l'entitat, Jordi Porta.

"La nostra greu preocupació és que no passi a Òmnium Cultural exactament el mateix, amb una fundació creada per la mateixa persona que treu la propietat dels socis i cobra les subvencions", asseguren Vergés i Cardona. A més, recorden que ja van avisar dels perills que representa aquesa separació de socis del control d'ingressos, despeses i la propietat.

En la carta oberta, que es publica a continuació, Vergés i Cardona expliquen que l'advocat que ha muntat i participava en la Fundació del Palau de la Música també ha muntat i participa en la Fundació Òmnium.

Peticions

Davant d'aquesta coincidència, els dos socis d'Òmnium Cultural demanen que s'aparti de les seves funcions tant externes com internes a l'advocat fins que no s'hagi aclarit totes les seves responsabilitats.

D'altra banda també demanen a l'Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes la seva intervenció perquè inspeccionin els llibres d'Òmnium des de la seva creació el 1961, quan va nèixer aquesta entitat per a la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional. Vergés i Cardona també reclamen que es presentin els resultats de la inspecció pública davant dels socis de l'entitat. A més creuen convenient fer pública a la web d'Òmnium tota la comptabilitat de la Fundació des dels seus orígens.