L'exdirigent d'ERC i del Partit per la Independència, i actual militant de CDC, Àngel Colom, va admetre ahir, en declaracions a Catalunya Ràdio, que, seguint els consells de les seves amistats, va acudir a Fèlix Millet l'any 2000 per demanar-li que l'ajudés a saldar els deutes del Partit per la Independència. Aquest, segons Colom, li hauria entregat 12 milions de pessetes de l'època.

Segons Colom, ell va rebre uns 72.000 euros de Millet, en un sol pagament i en forma de taló, però va negar haver cobrat els 150.000 euros que consten en el rebut amb la seva firma, i que estava convençut que la donació procedia de les arques particulars de Millet, i no del Palau.

"Jo el que vaig firmar era un rebut d'aquesta quantitat (72.000 euros). Si després ha passat una altra cosa, què vol que li digui", va dir Colom en declaracions a Rac1.

Si bé va reconèixer haver cobrat diners de Millet, va acusat el PSC de voler "matar-lo políticament" difonent la notícia d'aquesta ajuda rebuda per implicar-lo en el cas de frau de l'expresident del Palau de la Música.

Vergonya de Montilla

Segons Colom, "hi ha una gran campanya en què s'acaba dient que el catalanisme està corcat i que la burgesia i el mecenatge han fet mal al país" i va continuar carregant contra el PSC i el president de la Generalitat dient que "a vegades sento vergonya de tenir José Montilla com a president. I faré tot el que està a les meves mans perquè no sigui president a les properes eleccions perque està enfonsant Catalunya".

Les reaccions dels partits polítics catalans davant la notícia que Colom va rebre diners de Millet no s'han fet esperar. La majoria de formacions van negar ahir rotundament haver rebut diners de l'expresident del Palau de la Música. Malgrat això, Duran i Lleida va dir que "no hi ha cap partit que pugui dir que no ha anat a demanar diners a empreses o a persones o a amics o a coneguts o a persones que pugui arribar a creure que sintonitzen amb la causa o que, sense ser militants, puguin pensar que per a aquest fi concret poden donar diners".

Des del seu partit actual, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va desvincular la seva formació de les donacions que va fer Fèlix Millet a Colom, de qui va assegurar que va actuar en tot moment des de "la més estricta legalitat" i a qui va definir com una "víctima" d'aquest cas.

Des del PSC, el seu portaveu, Miquel Iceta, va instar Colom a aclarir quin va ser l'origen de la seva relació amb Millet i què va fer amb els diners que li va donar aquest, a més de recriminar-li que busqui desviar l'atenció, perquè "qui la fa la paga". Segons Iceta, "CiU faria molt bé desmarcant-se d'Àngel Colom" perquè les seves declaracions "no fan cap bé ni al país ni a la política".

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, va reclamar que desapareguin les donacions anònimes als partits.

Per part del Partit Popular, el seu portaveu al Parlament, Dolors Montserrat, va considerar que el cobrament de diners per part de Colom fa "més necessària que mai" la constitució d'una comissió d'investigació parlamentària, que la majoria de grups de la cambra van rebutjar ahir per entendre que la investigació ja es fa en l'àmbit judicial.

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va qualificar d'"especialment greu" el succés.

Aix mateix l'exdirigent del PI, Pilar Rahola va mostrar-se crítica en aquest assumpte i va dir que qui va ser líder del partit, Àngel Colom, haurà de tornar els diners que va rebre de Millet si es demostra que procedien de la Fundació.

La Fiscalia no inclourà de moment ni en la seva investigació ni en la querella presentada davant del jutge el lliurament de diners de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet l'exlíder del PI Àngel Colom l'any 2000, ja que les seves indagacions parteixen de l'any 2003.

El que sí que investigarà aviat és la denúncia presentada per diverses entitats veïnals de Ciutat Vella contra l'obertura de l'hotel del Palau. Segons els veïns, l'antiga direcció del Palau va transmetre el juliol de 2007 l'explotació de l'hotel a Olivia Hotel, propietat d'un vocal del Palau.