L'empresa propietària del diari El Punt ha comprat el 100% de les accions de la Corporació Catalana de Comunicació SL, l'editora del diari Avui, en una operació de tres milions d'euros i que suposa mantenir la capçalera de l'Avui. El nou director serà Xevi Xirgo, que ha dirigit l'edició gironina d'El Punt des de 2002.

L'operació de compra de l'Avui, fins ara propietat del Grup Godó (40%), Planeta (40%) i l'Institut Català de Finances (20%), donada la falta de recursos d'Hermes Comunicacions, que està pendent d'una ampliació de capital per a principis de l'any vinent, s'hauria materialitzat amb un crèdit de la Generalitat.

Segons Joan Vall Clara, vicepresident d'Hermes Comunicacions (empresa editora d'El Punt), el diari Avui "ha d'entrar en l'economia real i reduir costos" perquè "porta anys perdent diners". Vall Clara va afegir que "de moment no acomiadarem ningú ni hi haurà cap ERO", tot i que va apuntar que "més endavant potser calgui prendre algunes mesures per aprofitar millor els recursos". El Punt suma 333 treballadors, i l'Avui, 144.

Ara per ara, la intenció és reunir les redaccions dels dos diaris en un mateix edifici, però ?igualment les dues capçaleres seguiran sortint al carrer per separat. Joan Vall Clara va comentar que, altre cop "de moment", se seguiran publicant totes les edicions comarcals d'El Punt, tot i que "ja veurem si més endavant ho modifiquem. Analitzarem si té sentit continuar traient dos suplements". I va anunciar la intenció de "centralitzar el departament d'administració".

La Generalitat, a través del secretari de Mitjans de Comunicaciò, Carles Mundó, ha aplaudit la compra de l'Avui per part de l'empresa gironina. Ambdos capçaleres son les més subvencionades de la premsa catalana: 17,4 milions d'euros entre les dues els últims cinc anys.