La taca de fuel detectada dilluns davant de la costa de Tarragona ja ha estat neutralitzada, segons la inspecció ocular realitzada ahir, segons van informar fonts de la Subdelegació del Govern.

Un abocament procedent de l'empresa Asfaltos Españoles (Asesa) va provocar l'abocament al mar d'entre 180 i 1.100 litres d'hidrocarbur que es va distribuir en dues taques, una dins del port de Tarragona i una altra fora.

Per recollir l'hidrocarbur que hi havia a dins del port es van establir barreres de contenció i es va recollir per aspiració, mentre que la fina capa que havia fora s'ha dispersat gràcies al pas per damunt de la mateixa de les hèlixs dels remolcadors i per l'acció del temporal que aquests dies afecta Catalunya.

Causa desconeguda

De moment, es desconeix la causa de l'abocament que es va produir durant unes tasques de manteniment a les instal·lacions d'Asesa, encara que l'administració ha obert el corresponent expedient informatiu que, si correspon, serà sancionador, indiquen les citades fonts.

L'abocament no ha estat molt destacat des del punt de vista quantitatiu, encara que l'administració subratlla el seu propòsit d'estar atenta a qualsevol incidència mediambiental amb la finalitat d'actuar amb celeritat i informar-ne.

La taca es va acostar dilluns a primera línia de la costa i les administracions central i autonòmica van activar els seus respectius plans d'emergència.

El producte abocat podria ser gasoil barrejat amb fuel en estat molt líquid, procedent d'Asfaltos Españoles, situada al port de Tarragona.