La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha convocat aquest dijous els representants dels professors a la taula sectorial per seguir negociant les mesures de retallades i la reorganització de la plantilla.

La reunió tindrà lloc dijous que ve a les 11.00 hores a la Conselleria d'Ensenyament, on se seguirà debatent sobre la 'Proposta de mesures organitzatives de les plantilles docents per al curs 2011-2012', que detalla les idees del departament per no haver d'acomiadar ni contractar cap professor tot i la crisi i l'arribada de 15.000 nous alumnes al sistema.

En declaracions a Europa Press, fonts sindicals han assegurat que acudiran a la taula sectorial, sobretot, amb propostes econòmiques per evitar l'acomiadament de qualsevol professor.

Segons aquestes dades, el departament augura que estalviarà gairebé 7.000 professors gràcies a les 1.454 vacants per jubilacions voluntàries; a les 2.800 dotacions de menys per la supressió generalitzada de la sisena hora, i als 2.700 docents que s'estalviaran per l'augment de les hores lectives a primària i secundària a cada professor.

D'altra banda, assegura que necessitarà aquests docents per atendre l'escolarització de nous alumnes pel creixement de grups, amb 1.933 professors -976 mestres a primària, 440 a Batxillerat, 454 a Formació Professional (FP) i 63 professors de reducció de majors de 59 anys-; 1.875 per a dotacions de reforç; 540 per al manteniment residual de la sisena hora, i 1.152 per a la diversificació de la secundària i optativitat del batxillerat.