El Consell Escolar de Catalunya (CEC) ha acordat aquest dimarts que el curs escolar 2011-2012 comenci el dia 12 de setembre, tot deixant enrere l'experiència d'aquest curs, en què s'havia avançat el començament de les classes, mentre que els professors acabaran les classes el 2 de juliol.

Segons han explicat fonts presents a la reunió, la consellera Irene Rigau ha anunciat aquesta data després de ser consensuada amb les famílies, els professors, els ajuntaments i els sectors implicats. S'ha arribat a aquest consens a partir a la proposta de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, que proposava començar el dia 7, tot i que la consellera ja havia manifestat la seva disposició per acceptar la data que s'acordés en comú.

El nou calendari, que es farà públic aquest dimecres, proposa la introducció d'exàmens de setembre per als alumnes de Secundària i primer curs de Batxillerat abans del 3 i 4 de setembre de 2012, mentre que per al segon curs de Batxillerat i els cicles formatius està previst que les proves extraordinàries siguin el juny.