El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimecres que els membres del Govern i els alts càrrecs no cobraran aquest any la paga extra de Nadal. Així ho va proposar dimarts durant la reunió del Consell Executiu. Això afectarà unes 350 persones i suposarà un estalvi d'1,8 MEUR. Un conseller cobra aproximadament uns 5.000 euros bruts en concepte de paga de Nadal. "Jo entenc que tothom ha de fer sacrificis", ha argumentat Mas durant la sessió de control al Parlament. Mas ha fet aquest anunci en plena negociació sobre la paga extra dels metges, que van demanar dimarts una rebaixa dels sous del Govern i dels diputats en lloc de continuar amb les retallades en sanitat.

Enmig de la negociació entre l'ICS i els sindicats de metges, Mas ha anunciat que els membres del Govern i els alts càrrecs, unes 350 persones, no cobraran aquest any la paga extra de Nadal com a mesura d'estalvi i per donar exemple. Això suposarà un estalvi d'1,8 MEUR. "Jo entenc que tothom ha de fer sacrificis", ha subratllat Mas, que ha recordat que el sou dels membres del Govern ja es va rebaixar un 15% fa un temps.

Aquest gest arriba just quan l'ICS demana als treballadors que acceptin rebaixar a la meitat la paga de Nadal i ajornar el cobrament de guàrdies i alguns complements. Dimarts mateix, a més, els representants de les juntes clíniques dels vuit hospitals de l'ICS van reclamar al Govern i als diputats que reduissin el seu sou en lloc de continuar amb les retallades en matèria de salut.