El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, es va referir ahir en comissió parlamentària sobre la possible instal·lació de l'Eurovegas a Catalunya, projecte que volen atraure tant la Generalitat com el govern de la Comunitat de Madrid.

Pelegrí va negar que s'hagi decidit ja la seva ubicació definitiva en el territori i creu que parlar, ara, de la "possibilitat" que s'instal·li al Parc Agrari del Baix Llobregat "només serveix per generar alarmisme", i, en aquest sentit, va demanar "responsabilitat" i "rigor".

El conseller també va dir que "Catalunya vol atraure la instal·lació de l'Eurovegas" però que aquest projecte suposa una realitat "molts diferent a la què s'ha dit i explicat públicament" per certs col·lectius. Pelegrí va contestar així les peticions dels grups de l'oposició PSC, ICV i ERC durant la seva compareixença en comissió al Parlament.

Iniciativa a la Cambra

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va anunciar que la seva formació presentarà una moció al Parlament perquè aquest pugui rebutjar el projecte de complex d'oci conegut com a Eurovegas.

Herrera va participar en una reunió amb regidors d'ICV dels municipis del Baix Llobregat que va tenir com a escenari Viladecans.

El líder ecosocialista va assegurar que "no és casual" que sigui al Baix Llobregat on es vulgui ubicar aquest complex, va criticar que el procés s'estigui fent "amb ocultisme, sense explicar la informació i sense traslladar-la als alcaldes" i va considerar que és una forma de fer les coses "pròpia de temps antics".

"Desgraciadament, CiU s'està carregant el consens sobre el desenvolupament del territori en el qual hem treballat tants anys", va dir Herrera abans d'afegir que no es pot "hipotecar el territori sense parlar-ho amb els seus representants". Herrera va assegurar que el projecte afectaria negativament el Parc Agrari del Baix Llobregat.