La vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, va cridar ahir Catalunya a aparcar les "diferències" polítiques i va apel·lar a la "cooperació institucional" per treure "unides" Espanya i Catalunya de la crisi econòmica, a partir d'aplicar unes reformes que són "urgents".

Sáenz de Santamaría va clausurar el XIII congrés del PP català, que ha reforçat el lideratge de la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, assegurant que el Govern està "bolcat amb Catalunya, amb la seva qualitat de vida, amb les reformes necessàries, amb les seves infraestructures, les seves pimes, amb la creació de llocs de treball; i té el nostre suport financer, polític i econòmic".

En tot cas, Sáenz de Santamaría va recordar que per sortir de la crisi, que és la prioritat i ha de fer-se amb "esforç", també "hem de fer-ho en un clima de cooperació institucional i d'entesa" ja que, va afegir, els ciutadans "volen que unim forces i responsabilitat", cosa que el PP ofereix a Catalunya com oposició constructiva al Govern.

"No podem traslladar als ciutadans la pena de les nostres diferències, d'allò que ens separa. Hem de treballar junts, llimant diferències, buscant punts de trobada, per poder de veritat superar les dificultats de país i sortir de la crisi", va dir Santamaría, que va recordar que "el que ha de ser el gran objectiu és sortir de la crisi, crear ocupació, millorar en educació, sanitat i reforçar els serveis socials".