La Direcció General de Protecció Civil i Emergències està coordinant l'enviament de més mitjans estatals per intervenir en l'incendi forestal de La Jonquera (Girona) en suport de la Generalitat de Catalunya ia sol · licitud d'aquesta, entre els quals destaquen altres dos avions Candair i altres dos helicòpters amb helibalde de 1.500 litres.

En total, l'equip de mitjans estatals que està intervenint o està disposats a fer-ho el componen prop de 500 persones amb 70 vehicles, als quals se sumen els mitjans aeris i efectius de Guàrdia Civil i Policia Nacional.

D'aquesta manera, tots els mitjans del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient s'han posat a disposició de la comunitat autònoma, segons ha indicat el Govern.

Així, a més dels dos avions Canadair i l'helicòpter Kamov amb helibalde de màxima capacitat enviats aquest diumenge s'ha ofert l'enviament d'una Brigada d'Incendis Forestals helitransportada amb dos helicòpters amb helibalde de 1.500 litres.

Així mateix, estan disposats a sortir de forma immediata dos avions Canadair ja situats a la base de Torrejón.

Igualment, per part del Ministeri de Defensa, es troben actuant quatre seccions de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i quatre romanen per als relleus. Cada secció consta de sis autobombes, dues nodrisses i 50 persones.

El director general de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior, Juan Díaz Creu, es troba seguint incendi forestal a través de la Sala Nacional d'Emergències de la Direcció General, i al costat del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha interromput el seu assistència a la reunió del JAI de ministres de l'Interior a Xipre, s'està desplaçant a la zona afectada.

Tots dos es troben en coordinació amb els responsables dels ministeris d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) així com amb el Ministeri de Defensa per a l'enviament dels nous mitjans. Així mateix, es troba en contacte permanent amb la delegada del govern de Catalunya, el subsecretari de l'Interior, així com amb el director general de la Seguretat Civil francesa i la seva Sala d'Emergències (COGIC), segons han indicat.