Els presidents de les diputacions de Barcelona i de Girona, Salvador Esteve i Jaume Torramadé --tots dos de CiU--, han afirmat aquest dimarts que intentaran acudir a la manifestació convocada per a la Diada de l'11 de setembre, i han negat que un càrrec públic pugui anar "a títol personal".

"És inseparable, no es pot anar amb tres barrets. Si s'assisteix és amb totes les conseqüències", ha advertit Esteve, que ha assegurat que, si l'agenda li permet, acudirà a la marxa en qualitat de ciutadà, d'alcalde de Martorell i de president de la Diputació.

Torramadé ha coincidit amb ell a l'hora de defensar que un càrrec públic no deixa de ser-ho quan va a una manifestació: "Una persona és una", ha tancat després d'explicar que intentarà quadrar l'agenda per poder assistir a la marxa convocada a la tarda a Barcelona.

Els dos presidents provincials discrepen així de posicions com la defensada per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que aquest diumenge ha avançat que acudirà a la manifestació però "a títol personal".

També el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (CiU), estarà pendent dels seus actes en el territori per poder assistir més tard a la manifestació a la capital catalana en qualitat de ciutadà i de president de l'ens provincial, segons les seves paraules.

Els tres presidents provincials han participat aquest dimarts en un debat sobre l'organització territorial a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que se celebra aquests dies a Prada de Conflent (França).