La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va assenyalar que "no correspon a l'Executiu demanar responsabilitats polítiques" sobre resolucions judicials i que, en tot cas, han de ser els membres dels partits "els encarregats de donar les explicacions necessàries, i de fer-ho també en cas de no assumir-les".

D'aquesta manera, Sáenz de Santamaría, sortia al pas de les preguntes sobre la decisió de Josep Antoni Duran i Lleida de seguir al capdavant de les seves funcions polítiques un cop coneguda la resolució del cas Treball.

La vicepresidenta del govern espanyol va fer aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què va subratllar que "per a nosaltres queden les responsabilitats judicials i administratives". En aquest sentit, va insistir que "no fem valoracions d'aquesta natura", ja que només "hem de fer complir allò que els tribunals demanin en el cas d'execucions de caràcter judicial".

Relacions institucionals

Sáenz de Santamaría va explicar que només els correspon "mantenir relacions institucionals amb administracions o institucions com poden ser el parlament o els seus grups" per acabar "expressant el respecte del govern espanyol al principi de separació de poders". En ser preguntada per si hauria de dimitir, la vicepresidenta va afegir que "el Govern no decideix qui són els presidents, els secretaris generals o els portaveus dels partits ni dels grups parlamentaris".