Junqueras demana responsabilitat a CDC i UDC

El president d'ERC insisteix en la necessitat de sumar el major nombre de suports possible

 11:47  

BARCELONA / ACN El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat a CDC i UDC que no es posin traves en el procés de transició nacional. "Espero que els responsables de les altres formacions polítiques amb les quals jo arribo a acords siguin prou responsables perquè no hi hagi traves", ha dit Junqueras en una entrevista a Catalunya Ràdio. En cas, contrari, "l'alternativa és que ERC tingui majoria absoluta", ha afegit. Junqueras ha insistit que "la partida de debò" és la convocatòria d'un referèndum per decidir sobre el futur de Catalunya". Aquest dimarts CiU i ERC han registrat una nova proposta perquè els catalans exerceixin el seu dret a decidir el seu "futur polític col·lectiu", però sense parlar d'estat propi.

"Cada vegada que algú ens posi pals a la roda, traves, dificultats o ens intenta vendre un sopar de duro que miraran de convèncer el PP que cal reformar la Constitució ens estem fent molt mal a tots", ha sentenciat el president d'ERC en referència al PSC. Per Junqueras, si els socialistes "no tenen el coratge necessari per tirar endavant", els ha demanat que "almenys tinguin la consciència que tal com estem no hi ha futur per al nostre país".

El president republicà ha insistit en la voluntat de "sumar tothom" en el procés cap a la transició nacional. "Vull que quedi clar que si algú no sumar perquè no es vol sumar, perquè no entén les enormes dificultats del país i perquè no entén que necessitem millors eines per resoldre aquestes dificultats, haurem de tirar endavant", ha afegit Junqueras en referència al PSC.

Junqueras ha deixat clar que "és molt important sumar quanta més gent millor" i ha assegurat que amb la situació actual "no hi ha futur per als ciutadans de Catalunya". Pel dirigent republicà, part de la societat catalana "no té el coratge necessari perquè no té consciència" per apostar per l'estat propi.

"Si s'aturessin a reflexionar, es farien independentistes de cop", ha dit el president d'ERC, que ha denunciat, entre d'altres, que l'Estat deu 8.000 milions d'euros ja pressupostats a Catalunya, que es gasta diàriament 47 milions d'euros en Defensa i que un terç del que gasta és a deure.

Enllaços recomanats: Premis cinema