Ryanair va anunciar ahir la reducció de les seves operacions a diversos aeroports espanyols que, en el cas de Barcelona-el Prat suposarà passar de 5,2 milions de passatgers a 3,6, fet que suposa una reducció d'1,6, segons les dades facilitades per la companyia. Ryanair va anunciar la supressió dels seus vols als aeroports d'Astúries i Bilbao i la reducció de les seves operacions a Madrid, Barcelona, Sevilla i Valladolid, amb la qual cosa la companyia deixarà de transportar a Espanya 5,4 milions de viatgers el 2013, a causa de l'increment de les taxes aeroportuàries.

En un comunicat, l'aerolínia detalla que aquesta reducció del trànsit i de més de 5.000 llocs de treball "serien reversibles si el Govern d'Espanya i Aena (l'ens gestor dels aeroports espanyols) fan marxa enrere a aquest injustificat i injust increment de les taxes des del juliol del 2012". La companyia irlandesa va explicar que durant el 2013 el seu trànsit de passatgers caurà dels 35,5 milions transportats el 2012 a aproximadament 30,1 milions de passatgers el 2013.

Segons la nota, les majors retallades es produiran als aeroports en els quals AENA ha "imposat un increment més alt, encapçalats per Madrid, Barcelona-el Prat, Sevilla i Valladolid". La programació de la companyia Ryanair a Espanya per al 2013, a més, preveu el tancament de les 9 rutes que operen als aeroports d'Astúries i Bilbao. L'aerolínia va assegurar que aquestes retallades eren "una resposta directa al Govern d'Espanya, que ja va doblar les taxes dels aeroports de Madrid i Barcelona al juliol del 2012 i que ha realitzat un altre augment injustificat del 8 % en les taxes dels aeroports per al 2013".