L'actual responsable de presons de la Generalitat, Xavier Martorell, va negociar l'any 2010 el preu d'una sèrie de treballs que l'agència de detectius Método 3 va realitzar per a CDC a Sabadell, segons que es pot apreciar en una sèrie de correus electrònics que va publicar el diari La Vanguardia. Aquests correus electrònics entre Martorell i el gerent de l'agència de detectius, José Luis Marco -cosí de Francisco Marco-, qüestionen la versió que va donar divendres el polític de CDC, davant de la qual cosa fonts convergents consultades van apuntar que la direcció del partit estaven a l'espera que Martorell posés els seus càrrecs en el partit a disposició d'Artur Mas.

Durant aquest intercanvi de missatges al febrer del 2010, Martorell va negociar i va tancar amb el seu interlocutor el preu d'uns treballs de l'agència per a l'agrupació de CDC a Sabadell, consistents en la detecció i eventual destrucció de software espia en els telèfons mòbils del personal i unes xerrades explicatives sobre autoprotecció. En la fase final d'aquest intercanvis de correus, Martorell va preguntar a José Luis Marco: "¿Ponemos 1.500 y el barrido?" (control de senyals de telefonia mòbil). El gerent dóna per bo el preu: "1.500 al final". Martorell va assegurar divendres que els treballs que va fer Método 3, en l'epicentre d'una presumpta trama d'espionatge polític, per al seu partit a Sabadell van ser "un favor" i que va remarcar que l'agència no va cobrar res per ells: "Ho vaig demanar personalment com a favor a Método 3".

Després de les últimes informacions que apunten a que el director general de Serveis Penitenciaris a Catalunya va encarregar informes a Método 3, el portaveu de Ciutadans (C's) al Parlament, Jordi Cañas, va demanar que Xavier Martorell dimiteixi. Cañas va afirmar, a més, que "la trama d'espionatge a Catalunya vincula ja directament els tres grans partits de Catalunya, CiU, PSC i PP, demostrant que no són la solució sinó una part del problema per combatre la corrupció a Catalunya".

"La impunitat de la corrupció a Catalunya ha estat fruit del pacte de silenci entre els grans partits per tapar-se uns a altres les seves vergonyes pels casos de corrupció", va manifestar Cañas, que va afegir que "la fórmula era senzilla: tu saps de mi, jo sé de tu, tots callem i aquí no passa res". Per aquest motiu va exigir a la resta de partits "la constitució immediata de la comissió d'investigació de la trama d'espionatge impulsada per C's perquè CiU, PSC i PP donin explicacions en seu parlamentària".

Més reaccions

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va denunciar que el Govern de CiU no havia estat "a l'altura de les circumstàncies" en el suposat cas d'espionatge polític en no donar suport ni a ella ni al seu partit "encegat" pel "sectarisme", quan eren les úniques "víctimes" de tota aquesta trama. Sánchez-Camacho va reconèixer que la trama d'espionatge que havia viscut en primera persona, en ser gravada una conversa seva de fa dos anys i mig amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola María Victoria Álvarez, havia tingut una "intencionalitat clara" de perjudicar-la i danyar la seva carrera política i el PP. Va advertir, tot i això, que aquells que l'han volgut atacar l'han "subestimat", ja que surt d'aquesta situació "més forta que mai".

La presidenta dels populars catalans va afirmar que si aquesta trama s'havia descobert havia estat precisament gràcies al PPC, que havia denunciat el cas davant la policia i la justícia. Camacho va avançar que la setmana que ve es presentarà novament davant del jutge per presentar "més mesures judicials". El seu objectiu, va dir, és que responguin davant la justícia els responsables de la trama d'espionatge, les persones que la van encarregar i aquells que van comercialitzar la conversa.