L'exvicepresident del FC Barcelona Ferran Soriano, qui va declarar davant del jutge per la seva suposada implicació en un cas d'espionatge a treballadors del club, va admetre davant del jutge que aquest encàrrec va existir, encara que va assenyalar com a responsable l'exdirector de Seguretat del club Xavier Martorell, actual director de Presons de la Generalitat.

Qui va ser dirigent blaugrana, actual director general del Manchester City anglès, no va voler donar detalls sobre la seva declaració en sortir del Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona i es va limitar a dir que "ha anat molt bé i tot està bé". No obstant això, segons fonts judicials, en la seva compareixença davant del jutge, Soriano, que es va megar a respondre a les preguntes de l'advocat del Barça, va admetre que els esmentats encàrrecs d'espionatge van existir, encara que les anàlisi només es van rebre de forma oral i no consta res per escrit.

Els arguments

En tot cas, l'exdirigent del FC Barcelona va apuntar l'exdirector de Seguretat del club Xavier Martorell com a responsable de l'encàrrec d'espiar a diversos treballadors del Barça el 2006, mitjançant la contractació d'un programa per controlar correus electrònics. L'entitat blaugrana va presentar una querella contra Soriano i l'exdirector general del Barça Joan Oliver per revelació de secrets i administració fraudulenta, en haver, suposadament, contractat l'agència de detectius Método 3 per espiar diversos treballadors del club, entre ells quatre vicepresidents de l'anterior junta.