L'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) amb el govern de Pasqual Maragall, Carles Manté, considera que no va incórrer en incompatibilitat per atorgar concessions al Consorci Salut i Social (CSC), del que havia estat gerent durant vint anys, perquè eren els dos càrrecs públics.

Manté, que també va ser president de l'empresa públic-privada d'investigació alimentària Shirota i del grup d'empreses municipals de Reus (Baix Camp) Innova, està sent jutjat per un presumpte delicte d'estafa i malversació de fons públics.

En la seva compareixença avui davant la Comissió d'investigació del Parlament sobre la sanitat catalana, l'exresponsable de CatSalut ha negat també que incorregués en incompatibilitat per haver estat contractat el 2007 per Innnova com a assessor, pel que cobrava 13.000 euros al mes, i ha mostrat la seva confiança en que el procés judicial aclareixi que no es va cometre cap irregularitat amb això.

Entre els objectes d'investigació d'aquesta comissió figuren el grup Innova, d'empreses municipals de Reus (Baix Camp); el Consorci de Salut del Maresme i La Selva; la fundació privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; la relació entre el Servei Català de la Salut (ICS) i la patronal Consorci de Salut i Social de Catalunya; el grup Serhs, i l'empresa CCM Estratègies i Salut.

En una compareixença de tres hores, Manté, de 67 anys ha respost preguntes relacionades amb els diversos càrrecs que ha exercit a la seva llarga trajectòria professional, que ell mateix ha remarcat que ha estat en el sistema públic.

Per això ha respost també a preguntes sobre les seves etapes com a director de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, del Consorci de Salut i Social de Catalunya i de la Corporació Salut del Maresme i la Selva.

En la seva intervenció, Manté ha expressat el seu orgull per tots els càrrecs que ha desenvolupat, en especial el de director del CatSalut i l'"honor" d'haver treballat amb la consellera Marina Geli (PSC).