El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el líder del PSC, Pere Navarro, van urgir ahir el Govern que emprengués ja el projecte del corredor mediterrani ferroviari perquè, a més del tema econòmic i ecològic, "uneix les persones" davant els que volen "aixecar fronteres", en al·lusió al debat sobiranista català. Rubalcaba va llançar aquesta idea a Alacant després de signar una declaració a favor del citat corredor en un acte amb els líders del seu partit a la Comunitat Valenciana (Ximo Puig), Catalunya (Pere Navarro) i Múrcia (Rafael González Tovar), amb la presència del vicesecretari general a Andalusia (Mario Jiménez) i la responsable d'Organització de les Balears (Bel Olivier). Per a Rubalcaba, el PP de Mariano Rajoy havia convertit el corredor mediterrani en un "projectet" en rebaixar l'aportació anual en l'etapa socialista de 1.700 milions d'euros a uns 1.000, i també va lamentar l'"error estratègic" de situar el final a Múrcia per "oblidar" el port d'Algesires.

El corredor és una aposta econòmica, logística i ecològica d'unes regions que alberguen el 40 per cent de la població espanyola i al mateix temps, segons el socialista, accentua "la convivència" ja que "les infraestructures de transport uneixen les persones". Va afegir que aquest projecte és un clar exemple de la política del PSOE dirigida a "sumar". El líder del PSC, Pere Navarro, va ressaltar la defensa conjunta dels socialistes d'aquesta obra i va comentar que junts s'era "més fort". "En un moment en el qual algunes forces polítiques volen aixecar fronteres, nosaltres volem posar corredors perquè passin les idees i les relacions entre les persones i les comunitats", va subratllar Navarro en al·lusió al debat sobiranista a Catalunya que lideren CiU i ERC.

"Nosaltres volem trens perquè passin les persones i idees entre les comunitats. L'acord d'avui (la declaració) parla d'Espanya i Europa en xarxa, i per aquí ha de caminar l'Europa del segle XXI", va assegurar el líder del PSC.