El PSC no decidirà si cedeixen les dades a l´Idescat fins que es faci la ´petició formal´

Lucena posa en dubte el precepte legal mitjançant el qual es pretén que el cens de la consulta es faci a partir de les dades municipals

06.01.2014 | 16:58

El PSC no sap encara si participarà del boicot que el PPC ha anunciat que farà a través dels seus ajuntaments en no cedir les dades del padró a l'Idescat perquè es pugui disposar d'un cens per a fer la consulta sobre el futur polític de Catalunya. En declaracions a l'ACN, el portaveu dels socialistes al Parlament, Maurici Lucena, ha afirmat que el PSC no decidirà què faran els seus alcaldes fins que la Generalitat no cursi una "petició formal" sol·licitant aquestes dades per a l'Idescat. A més, Lucena ha posat en dubte el precepte legal que permetria que el cens de la consulta estigués basat precisament en aquesta informació provinent dels ajuntaments.

La proposta que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet en una entrevista concedida a l'ACN, per unir els esforços dels ajuntaments populars i del PSC per boicotejar l'intent del Govern de fer servir dades de l'Idescat cedides pels municipis com a cens per a la consulta no ha rebut una resposta ferma dels socialistes. "De moment. els ajuntaments no han rebut cap petició formal per part de la Generalitat per a donar el cens; fins que no rebem aquesta petició, no podem especular sobre una cosa que no ha passat", ha dit Maurici Lucena a l'ACN, ajornant així la decisió dels alcaldes socialistes per a més endavant.

Tot i això, el PSC vol conèixer el detall de la sol·licitud que es farà des de l'Idescat i el Govern català, donat que no veu clares les vies jurídiques si aquestes dades serveixen de cens alternatiu. "Ho hem de veure, perquè no sabem en quins termes es plantejarà ni quin serà el precepte legal a través del qual la Generalitat pretén emparar la petició del cens", ha considerat, tot afegint que "com que hi ha dubtes sobre l'epígraf legal en virtut del qual sembla que faran la petició, fins que no ho tinguem no podem reaccionar".

El que sí ha volgut Lucena ha estat criticar que la proposta de boicot vingui de la mà d'Alícia Sánchez-Camacho. "El que faria be de fer és dedicar tota aquesta energia a convèncer el PPC i el PP perquè, en lloc de proposar boicots, facin que el govern espanyol s'assegui a la taula de negociació amb el Govern català per trobar una sortida raonable, democràtica i pactada al problema polític que està plantejat", ha sentenciat el socialista.

Enllaços recomanats: Premis cinema