L'eurodiputat Raül Romeva (ICV-Verds) ha presentat, a instàncies de col·lectius LGTB de Catalunya, diverses preguntes al Parlament Europeu perquè es pronunciï sobre si considera que els Mossos d'Esquadra van violar la Carta de Drets de la UE en la detenció de Juan Andrés Benítez. El portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, que va acompanyar Romeva en la presentació de les preguntes, va explicar que havien demanat a l'eurodiputat que presentés aquesta iniciativa perquè el Parlament europeu es pronunciés sobre la presumpta "vulneració de drets fonamentals en la mort de Benítez, com són el dret a la dignitat i a la intimitat".

En el text de la pregunta, Romeva explica que el passat 6 d'octubre va morir l'empresari "després de ser víctima d'una brutal i absolutament desproporcionada pallissa dels Mossos d'Esquadra que van intervenir en una actuació policial", per la qual el jutge manté imputats vuit agents. L'eurodiputat explica que "aquests fets no són aïllats" i recorda que la policia catalana també va fer un escorcoll al bar freqüentat per homosexuals "La Bata", al mateix barri. Basant-se en el fet que la directiva relacionada amb els drets de les víctimes estableix una sèrie de normes mínimes sobre els drets i suport i protecció de víctimes per la intolerància i la violència generada pels prejudicis, Romeva pregunta al Parlament europeu si "considera que els Mossos d'Esquadra han violat els articles 1 i 2 (dret a la dignitat i a la vida) de la Carta de Drets Fonamentals de la UE".

Més preguntes

Una altra de les preguntes presentada per Romeva indica: Considera que s'ha violat l'article 7 (dret a la privacitat) i a l'article 8 (dret a la protecció de dades) en revelar el Sindicat de la Policia de Catalunya que el senyor Benítez era VIH positiu? "Considera que Espanya no està respectant la Directiva de Víctimes? Quines recomanacions farà perquè els cossos policials de Catalunya abandonin les pràctiques brutals i deixin d'actuar de manera extremadament violenta?", són les altres dues preguntes relacionades amb el cas.