El malestar davant les polítiques educatives es tornarà a fer visible aquest dijous a les aules de les universitats i dels instituts. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una jornada de vaga i diferents mobilitzacions a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears per aquest dijous entre els universitaris i els estudiants de secundària. També l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha cridat els alumnes de secundària a mobilitzar-se "perquè la convocatòria sigui global i com més representativa millor". Es faran concentracions a diferents ciutats en contra d'una educació que és "dia rere dia més precària, més elitista, més exclusiva i més alienant".

"El dia 27 de febrer es plantejar com a dia per visualitzar i aguditzar les contradiccions del sistema, però també com a dia de lluita descentralitzada per aconseguir una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat", destaca SEPC a través del seu manifest, que també aprofita per demanar el suport de tota la comunitat educativa: professorat, estudiants, pares i mares, personal i la societat en general.

Al seu torn, l'AJEC també ha fet una crida a la vaga aquest dijous als instituts per tal de fer aquesta concentració "més global i representativa". "Cal fer soroll al carrer, cada vegada més companys no poden pagar-se la matrícula de les universitats com a conseqüència de l'augment de taxes", ha denunciat l'AJEV.

Manifestacions a diferents punts del territori

SEPC ha convocat manifestacions a diferents localitats com ara València, Tarragona, Manresa, Palma de Mallorca o Terrassa. I, en el cas concret de Barcelona, aquest sindicat ha convocat una marxa a les 11:30 hores que sortirà des de la Borsa de Barcelona, situada al Passeig de Gràcia.

A més d'aquesta manifestació, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) també ha convocat una concentració a les 19 hores a Plaça Espanya. Pel que fa a l'AJEC, aquesta associació es concentrarà a les 12 hores a Plaça Universitat també per fer visible el seu malestar davant les polítiques educatives.

Els estudiants protesten des de diferents punts perquè s'aturi l'aplicació de la LOMCE, la LEC, contra la pujada de les taxes universitàries i contra les retallades de les administracions. Els dos sindicats també denuncien els atacs per part del govern espanyol i, en especial amb la llei Wert, a la llengua catalana i al model d'immersió lingüística.

En aquest sentit, SEPC manifesta que "hem de lluitar per un sistema educatiu que ja no ens pertany i que hem de recuperar. Hem de reapropiar-nos dels nostres espais i hem de desobeir a totes les mesures legislatives que ens imposen", i afegeix que "només deixant de ser submises i passives a les lleis imposades serem capaces de començar un marc educatiu català". Per la seva banda, l'AJEC adverteix que a causa de l'aprovació de la LOMCE "els instituts patiran un gran retrocés en molts nivells" com ara, enumeren la immersió lingüística.

Són diverses les que entitats que han manifestat el seu suport a la vaga estudiantil d'aquest dijous, com ara la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), o els sindicats CCOO i USTEC-STEs.