La Generalitat destinarà 1.066 milions de € a combatre la pobresa

Creixen un 34 per cent en un any les tones de menjar distribuïdes pels bancs d'aliments

17.06.2015 | 07:16

El govern de la Generalitat va aprovar el Pla d'Acció contra la Pobresa i per a la Inclusió Social de Catalunya 2015-2016, que, amb un pressupost de 1.066 milions d'euros, 241 més que l'any passat, inclou posar en marxa 165 actuacions, algunes de caràcter immediat per reduir les situacions de pobresa.
Segons va explicat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el pla, que inclou mesures interdepartamentals, preveu incrementar aquest estiu el nombre de centres oberts per atendre els nens i adolescents en risc d'exclusió social i que inclouran 2 o 3 àpats diaris per garantir una alimentació saludable i equilibrada.
Entre les mesures immediates, el pla preveu oferir 2.022 places a 70 centres oberts aquest estiu -des de finals de juny a principis de setembre-, reforçar el programa "L'Estiu és teu" amb 1.200 places becades per a nens de 5 a 16 anys i destinar 600.000 euros addicionals per a les federacions d'entitats d'educació en l'oci per a beques per a activitats d'estiu.
Munté va destacar que per elaborar el pla ha mantingut diàleg amb les entitats socials, les quals, segons va dir, han valorat positivament la concreció de les mesures que contempla el pla. La consellera va destacar també la participació transversal dels diferents departaments de la Generalitat.
Un 19,8% de la població catalana viu en situació de risc de pobresa, segons les últimes dades oficials del 2013, una taxa que creix fins al 27,6% en el cas dels menors de 18 anys.
Munté va assenyalar que el pla pretén "reduir la pobresa i promocionar la inclusió social mitjançant l'acció coordinada dels diferents departaments i entitats de la Generalitat, així com amb la participació d'altres agents econòmics i socials".
Per altra banda. els quatre bancs d'aliments de Catalunya i la Creu Roja van distribuir l'any 2014 28.700 tones de menjar entre 421.325 persones, segons dades de la Taula de Distribució Solidària d'Aliments. L'any 2012 les xifres van ser de 21.400 tones i de 348.753 persones, és a dir que en dos anys han pujat un 34,1 i un 20,8% respectivament.
La Taula de Distribució Solidària d'Aliments és una plataforma creada pel Parlament de Catalunya l'any 2012 amb l'objectiu de millorar els serveis i circuits de distribució d'aliments entre la població que més ho necessita. És la primera vegada que es recullen dades de les persones beneficiàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Aquest és el company de cel·la de Jordi Sànchez

Aquest és el company de cel·la de Jordi Sànchez

El líder independentista pateix l'assetjament d'altres reclusos després de denunciar a un pres que...

Juncker: «No m´agrada el que es fa a Catalunya, però respecto l´expressió de la voluntat que hem vist»

Juncker: «No m´agrada el que es fa a Catalunya, però respecto l´expressió de la voluntat que hem vist»

El president de la CE veu "comprensible" buscar una "identitat pròpia" però critica voler-la...

El «procés» desbanca Catalunya

El «procés» desbanca Catalunya

Catalunya, que va ser una de les regions pioneres en el poder bancari espanyol a finals del segle...


Colau comparteix estratègies amb l´alcalde de Londres

Colau comparteix estratègies amb l´alcalde de Londres

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, van compartir...

El Govern exigeix recuperar les hores de l´aturada general als funcionaris

El Govern exigeix recuperar les hores de l´aturada general als funcionaris

L'Executiu català canvia de criteri i obliga als treballadors públics a treballar el temps emprat

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema