La Policia Nacional ha detingut a 22 persones a València, Eivissa i Barcelona per distribuir substàncies dopants a botigues de nutrició esportiva i gimnasos, entre elles destacats culturistes i una infermera que suposadament aconseguia les receptes per adquirir aquests productes en farmàcies.

Segons va informar ahir la Direcció General de la Policia, durant l'operació es van practicar nou registres en domicilis i inspeccions en diferents locals en els quals es van intervenir 500.000 dosis de medicaments il·legals, la majoria adquirits a l'estranger a través d'internet i sense cap tipus de control. Les detencions s'han practicat a València (16), Eivissa (4) i Barcelona (2), i també s'ha imputat una altra persona a l'illa.

Les investigacions van començar a Eivissa després de detectar-se que un grup distribuïa importants quantitats d'anabolitzants. Les primeres indagacions van conduir els agents fins a València, on residien els proveïdors d'aquests productes. Els investigadors van acabar identificant als responsables directes de la recepció i comercialització dels anabolitzants, així com els capitostos del grup.