Espadaler no veu com lligar CDC i les CUP

13.07.2015 | 00:00

El secretari general del comitè de govern d'UDC, Ramon Espadaler, va carregar ahir contra la possible llista unitària independentista assenyalant que caldria conèixer el programa conjunt que defensaran les formacions. "Voldríem saber com lliga el bussiness friendly de Convergència amb l'anticapitalisme de la CUP, són insolubles. I, a més, tot el debat entorn de la llista única hauria de servir per conèixer com es governarà l'endemà del 27-S", va assegurar en la cloenda de la 23a escola d'estiu d'Unió de Joves que es va fer ahir a Platja d'Aro. Al mateix temps, Espadaler va mostrar el seu "respecte absolut" davant el naixement d'un nou partit format pels crítics independentistes d'Unió, ja que ajuda a "clarificar" l'espai polític.
Des del primer moment, Espadaler va voler deixar clara la postura d'UDC davant la llista unitària que es planteja des de diverses formacions independentistes. En aquest sentit, va explicar que els joves membres que conformen les joventuts de la formació s'aniran integrant a partir d'ara en les diverses intercomarcals que Unió té arreu de Catalunya.
L'exconseller d'interior va assegurar: "crec que tenim dret a preguntar quina serà la política pel que fa a les escoles concertades, a l'aigua, sobre el dèficit fiscal, les infraestructures o la sanitat. Està bé que es debatin les llistes úniques però el país ha de ser governat a partir del 27 de setembre", va argumentar Espadaler. Segons el secretari general del comitè de govern d'Unió, CDC i la CUP són "insolubles" programàticament, i estan "preocupats" sobre el futur i el programa conjunt que sorgirà si tira endavant la llista única.

Cap polèmica amb DdC
D'altra banda, Espadaler no va voler crear polèmica sobre la fundació d'un nou partit, Demòcrates de Catalunya, impulsat pel corrent crític independentista d'Unió, que compta amb figures com la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l'expresident de la Cambra, Joan Rigol o el secretari d'Universitats, Antoni Castellà.
Uns membres crítics amb la postura de la direcció d'Unió al voltant del procés independentista que ahir mateix van presentar aquest nou partit, amb el qual volen contribuir a aconseguir una majoria parlamentària independentista de cara a les eleccions del 27 de setembre. "La sortida de militants d'Unió cap a CDC ajuda a clarificar l'espai polític i el missatge d'Unió i acaba donant coherència", va respondre Espadaler, qui va explicar que, segons el seu punt de vista, la creació d'aquest nou partit és un dels passos del trànsit cap a CDC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema