Alerta per tempestes fortes aquest diumenge al Pirineu, Prepirineu i interior de Girona

Els xàfecs de dissabte -acompanyats de ratxes de vent- van obligar els Bombers a fer una quarantena de sortides

19.07.2015 | 16:53

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté un dia més la prealerta del pla Inuncat davant la previsió de tempestes fortes aquest diumenge a la tarda al Pirineu, Prepirineu i interior de Girona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs podran superar els 20 litres en 30 minuts i anar acompanyats puntualment d'aparat elèctric, calamarsa o pedra. Els xàfecs de dissabte a la tarda van afectar especialment la demarcació de Lleida i van anar acompanyats de virulentes ratxes de vent, que van malmetre especialment els cultius de pera. Els Bombers de la Generalitat van fer una quarantena de sortides sobretot per retirar arbres caiguts, vidres trencats i tendals arrossegats.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil se segueix en contacte amb la Direcció General de Joventut per informar puntualment, en cas necessari, aquelles activitats que es troben a les zones de risc. Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que s'estiguin fent a l'aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables.

Quinze comarques amb alt risc d'incendi

Paral·lelament, Protecció Civil alerta que quinze comarques catalanes presenten aquest diumenge un alt risc d'incendi forestal (dissabte n'eren 9), sobretot del prelitoral central, interior i Prepirineu occidental. Les comarques amb més risc d'incendi forestal són Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf, Vallès Occidental, Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat, Noguera, Garrigues, Segarra, Anoia, Bages, Alt Urgell, Pallars Jussà i Ribera d'Ebre. Protecció Civil demana la col·laboració ciutadana per evitar incendis, extremant les precaucions en les activitats a l'entorn de zones forestals i trucant ràpidament al 112 en cas de veure foc o fum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema