ALa consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, va anunciar ahir que el pròxim curs s'ampliarà la plantilla de professors i personal docent en 1.180 places.

En una entrevista a TV3, va assegurar que «hi haurà 1.180 dotacions noves, 790 de professors i la resta de personal de suport als centres, la majoria dedicats a l'escola inclusiva, per a alumnat amb necessitats educatives especials».

La titular d'Ensenyament va recordar que, a més, es cobriran amb nous docents 1.500 places de jubilats.

Aquesta ampliació de plantilla es fa per donar resposta a l'augment d'alumnes de Secundària, on en el curs 2015-2016 hi haurà 2.500 alumnes, segons va dit la consellera, que va explicar que per això la més gran part de les noves places de professor «seran de secundària».

Durant l'entrevista, Rigau també va fer referència a la convocatòria de 300 places d'oposicions que el Govern va aprovar en l'última sessió. Rigau va considerar que, després d'una època de contenció econòmica, «el sistema educatiu recupera les dotacions de professorat».

En relació al compliment de la LOMCE, Rigau va destacar que a Catalunya s'han formulat els currículums per competències, d'acord amb els objectius europeus del 2020.