La notícia no és que Rajoy canviï el candidat del PP per a les catalanes, sinó que mantingui el candidat per a les generals. El gegantesc Albiol es va presentar a les municipals de maig amb l'eslògan «Netejant Badalona». L'endreçada polisèmia li proporciona un missatge per a la Generalitat que es materialitza des del seu propi cognom, «Albiol renta més blanc». La perplexitat davant les crítiques abocades contra el populisme per un partit cognomenat Popular, s'esvaeix davant la renovació del seu cap de llista i de populista català.

Si no pots amb ells, copia'ls en tot. L'exalcalde badaloní trasllada mil·limètricament la figura desmesurada de Marine Le Pen, l'antítesi de Syriza/Podem.

Albiol presumeix d'injectar el seu discurs populista en vena, a fi de preservar la puresa de sang. El pivot badaloní remata la pilota i les paraules perquè passin per la pedra. Anomena el pa, pa, i albí, el vi blanc. Deu haver costat un infern arrencar Rajoy de les emocions del Tour perquè aixequés el vel de la dreta civilitzada. El president del?Govern ha necessitat quatre anys per confirmar que Andrea Fabra interpretava fidelment la melodia del PP, en el seu exabrupte parlamentari que versionarà Albiol. Pel camí es queda una altra Andrea, Levy, que només serveix de sotssecretària en l'arquitectura masclista de Gènova.

Pablo Casado era una excusa a la planxa per a La Sexta, el cru Albiol és una intervenció bèl·lica que farà innecessari l'article 155 i molts altres fragments de la Constitució. Presa de la desesperació absoluta, Rajoy ha estat l'últim a assabentar-se que Alícia Sánchez Camacho s'havia reduït a caricatura, des d'abans que se li ennuegués el menú de?La Camarga. Amb unes expectatives electorals irrisòries, el PP ha decidit que no participarà en les catalanes, sinó que les combatrà. Albiol va de cara i al capdavant. Amb un nedador i un pivot en cartell, val més que Artur?Mas convoqui un plebiscit irrompible. La contesa d'alt voltatge a la Generalitat ha estat interpretada com un preludi de les parlamentàries. Per mantenir el crescendo, l'elenc de candidats haurà d'extreure's de la seqüela de Madrid Max.