L'Ajuntament de Barcelona va lamentar ahir el retard i l'ordre de prioritats de les inversions pendents de l'Estat en infraestructures a la capital catalana. En un comunicat, el govern municipal reclama més inversions en la millora de la xarxa del transport públic, especialment a Rodalies, que dóna servei a milers de ciutadans cada dia.

Després d'analitzar en detall els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2016 presentats aquesta setmana, la tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, retreu al Govern central que els comptes no recullen les inversions més necessàries i de més retorn a dia d'avui per als barcelonins.

"El Govern central del Partit Popular fa quatre anys que reten inversions per a grans projectes d'infraestructura crítics per a la ciutat, amb un ritme d'implantació molt allunyat de les previsions i amb unes prioritats clarament desenfocades amb les necessitats reals dels ciutadans", va reblar Sanz.

Projectes prioritaris

La tinenta d'alcalde va assenyalar els accessos ferroviaris al Port de Barcelona, les inversions a Rodalies o l'estació de la Sagrera i l'adequació dels seus entorns i el carril bus de la B-23 com a projectes prioritaris, amb un nivell d'inversió molt baix i que requereixen una execució urgent.

Dels accessos ferroviaris al Port, Sanz va deplorar que ja faci 9 anys que es va efectuar l'estudi informatiu i el projecte encara no estigui licitat, mentre que els accessos viaris avancen a un ritme molt més lent de l'esperat.

I, sobre Rodalies, del pla i la inversió promesos pel Ministeri de 4.000 milions a tota la xarxa no se n'ha executat ni el 25%, i, a la vegada, les inversions prioritàries pactades amb la Generalitat per valor de 306 milions també tenen un grau d'execució insuficient.