Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest matí l'extresorer de CDC Daniel Osàcar en relació amb el cas de suposat cobrament de comissions il·legals del 3% per part de la formació nacionalista, han confirmat a Efe fonts pròximes al cas.

Daniel Osàcar, que també va ser administrador de la Fundació CatDem, vinculada a CDC, ha estat detingut al seu domicili de Barcelona.

Amb la detenció d'Osàcar, la Guàrdia Civil ha arrestat ja una dotzena de persones en relació amb aquest cas, que instrueix un jutjat del Vendrell (Baix Penedès).

Fonts pròximes al cas han explicat a Efe que Daniel Osàcar serà conduït a dependències de la policia judicial de Tarragona, però que està previst que avui mateix passi a disposició judicial.

Les mateixes fonts han indicat que Osàcar anava a ser detingut dimecres passat, quan es registre la seu de CDC a Barcelona i se'n va detenir l'actual tresorer, Andreu Viloca, i nou persones més, però que finalment, a causa del seu delicat estat de salut, els investigadors van decidir ajornar l'arrest fins avui perquè passi les mínimes hores possibles al calabós.

La Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil ja van registrar el mes d'agost passat el domicili d'Osàcar, la Fundació Catdem, i el despatx del seu actual administrador, Andreu Viloca, a la seu de CDC, en relació amb el presumpte va cobrar de comissions il·legals de la constructora Teyco a canvi d'obres públiques en ajuntaments controlats per la formació.

Els agents van registrar durant prop de vuit hores la seu de la Fundació Catdem, a la qual es creu que Teyco va pagar comissions del 3% de l'import d'obres públiques municipals, la majoria finançades amb fons de l'Estat procedents del "pla Zapatero" entre 2009 i 2010.

Els registres practicats van ser ordenats pel titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès), en el marc de l'anomenada "Operació Petrum 2", cas conegut també com del 3%, que investiga presumptes pagaments de comissions de l'empresa Teyco, controlada per la família Sumarroca, històricament vinculada a la família Pujol en l'empresarial, polític i personal.

Al registre de la seu de Catdem, en què la Guàrdia Civil va confiscar diverses caixes amb documentació i ordinadors, es va sumar la del domicili a Barcelona de Daniel Osàcar, tresorer de CDC fins a desembre del 2010 i exadministrador de la Fundació Catdem.

El nom de Daniel Osàcar apareix també en el cas de l'espoliació del Palau de la Música, pel que la Fiscalia li demana set anys i mig de presó pel seu paper clau en el presumpte pagament de comissions il·lícites de la constructora Ferrovial a la formació nacionalista.