El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha subratllat avui que el candidat de la seva formació a la presidència de la Generalitat segueix sent Artur Mas, i que ell no ho és, perquè el seu paper és treballar "per aconseguir un acord" amb la CUP encara que aquesta última hagi avui proposat el seu nom com a alternativa.

En un missatge al seu compte de Twitter, Romeva ha afirmat: "Cap canvi. No sóc candidat. El meu paper és treballar a favor d'un acord".

Romeva ha fet aquestes afirmacions després que dos diputats de la CUP, Benet Salellas i Albert Bortran, anunciessin aquest matí que la seva formació proposarà Romeva com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Raül Romeva s'ha referit a la investidura també en unes declaracions a Rac1, en què ha apuntat que la CUP "ja sap que nosaltres tenim un candidat, que és Artur Mas" i que Junts pel Sí segueix negociant "de manera que l'important és arribar a un acord", que "és al que donem prioritat".

Segons Romeva, "aquí no sobra ningú, i hem de trobar la forma que ens permeti a tots avançar en aquesta direcció des de la diversitat de posicionaments que hi ha" per a la qual cosa "estem estudiant fórmules".

No s'ha atrevit, això no obstant, a pronosticar si Artur Mas tornarà a ser el president de la Generalitat: "no puc respondre en aquests moments, però seguim treballant perquè tinguem acord i perquè el nostre candidat sigui Artur Mas".

El diputat de la CUP Albert Botran, de la seva banda, ha explicat que "Romeva no té un vincle amb els governs anteriors, ni amb les polítiques d'austeritat, que creiem que han tret suports al procés independentista".

Romeva, ha insistit Botran, "és una persona nova que no està lligada a un partit -CDC- que, encara que el seu president estigui net, està corcat per la corrupció".

Ha considerat, en aquest sentit, "poc probable" que hi pugui haver un nou Govern divendres després de les dues votacions de la sessió d'investidura del candidat Artur Mas.