Els líders del PSOE i de Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, es van posar en contacte per telèfon ahir amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per traslladar-li les seves propostes sobre Catalunya.

L'aspirant socialista al govern Pedro Sánchez va parlar ahir per telèfon amb el president de la Generalitat, i, segons el PSOE, tots dos es van comprometre a «restablir els canals de comunicació i diàleg entre les institucions».

Fonts socialistes van informar que Sánchez ha mantingut amb Puigdemont una conversa «cordial» d'uns vint minuts en la qual li va manifestar la seva determinació per «abordar una reforma federal de la Constitució que resolgui la crisi catalana».

Abans que Sánchez, va parlar amb el president Carles Puigdemont el líder de Podem, Pablo Iglesias, que li va fer arribar la seva proposta de celebrar a Catalunya un «referèndum legal en el marc jurídic actual».

L'encaix amb?Espanya

«He explicat al president que Podem no vol que Catalunya se'n vagi d'Espanya i que apostem per un nou encaix constitucional que reconegui Catalunya com a nació en un projecte comú que reconegui la plurinacionalitat d'Espanya», va advertir Iglesias.

El full de ruta de Junts pel Sí no preveu a priori un referèndum en els pròxims 18 mesos, sinó que preveu al final d'aquest termini unes eleccions constituents i un referèndum per ratificar una constitució catalana, moment en el qual es comprovarà si existeix una majoria independentista a Catalunya.