ERC demana als càrrecs electes del partit que signin un codi ètic

Els repubicans volen construir un "país net" en el qual no hi hagi "corrupció, clientelisme ni amenaces"

17.01.2016 | 00:00

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va remarcar ahir que el procés constituent de la nova república catalana s'ha de fer-ho amb tots els ciutadans, "amb els que són independentistes i els que no ho seran mai". A més, durant el Consell Nacional d'ERC, va demanar als càrrecs del partit que inicien el seu camí a les institucions catalanes que signin un codi ètic perquè volen un "país net" en el qual "no hi caben la corrupció, el clientelisme o les amenaces".
Durant la celebració del Consell Nacional d'ERC, Rovira va dir que hi ha un mandat clar sobre la taula i que les institucions estan per servir el ciutadà, però va assegurar que amb això no n'hi ha prou i que cal construir un nou país "net", per això va demanar a tots els càrrecs d'ERC que signin un compromís ètic.
Rovira va demanar als membres d'ERC que serveixin Catalunya amb l'orgull dels valors republicans, "un partit honest i amb vocació de servei". "No volem ni persones dominades ni institucions segrestades", va assenyalat Rovira, que va animar els republicans a treballar pel bé comú i anteposar-se a l'oligarquia, perquè és "essencial" que els grups més poderosos no s'apropiïn mai de l'interès general.
Va demanat a tots els qui comencen a les institucions que tinguin presents els valors de saviesa, per entendre que l'interès particular és part del bé comú; generositat, per ser conscients que són servidors públics, i força interior, que permeti superar qualsevol mena de temptació enfront dels poderosos.

Onze punts
El codi ètic que els dirigents republicans a la Generalitat ratificaran té onze punts que es basen en la lleialtat i el servei a la ciutadania, portar a terme accions encaminades a promoure els drets humans i mantenir sempre una actuació honesta i imparcial en l'administració de recursos públics. El document també inclou fugir de privilegis i tractes de favor, actuar amb criteris d'austeritat i respectar l'autonomia dels mitjans de comunicació, entre d'altres.
D'altra banda, Rovira va apuntar que ERC vol fer el procés constituent "amb totes les sensibilitats del país" i que la que comença ara a Catalunya "no és una legislatura normal" sinó que ha de servir per lliurar les claus a tots els ciutadans d'un nou país.
"Un país millor", va dir Rovira, en forma d'un gran procés constituent, i "si és necessari ho començarem a fer els independentistes", però ha de servir per a "tots els ciutadans, per als que són independentistes i els que no ho seran mai". Rovira va destacar que ERC estarà al govern de la Generalitat per servir "tots els ciutadans de Catalunya, independentistes o no".
Rovira també va demanar que se sentin lliures per denunciar qualsevol conflicte o irregularitat que pugui posar en perill aquest projecte comú.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


El TSJC acorda investigar Forcadell per desobediència al Constitucional

El TSJC acorda investigar Forcadell per desobediència al Constitucional

Un funcionari ha lliurat la notificació aquest dimarts a la presidenta del Parlament, que té tres...

L´edil de Vic citat per ´sedició´ decideix no acudir a l´Audiència

L´edil de Vic citat per ´sedició´ decideix no acudir a l´Audiència

Joan Coma (CUP) demana als Mossos d'Esquadra que si el jutge ordena que el detinguin no ho acatin ...

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE de la Zona Franca

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE de la Zona Franca

Els 37 interns abandonen una vaga de fam iniciada diumenge per demanar la seva llibertat i...


«I´m a catalan». Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

«I´m a catalan». Avui fa 45 anys de l´històric discurs de Pau Casals a l´ONU

El 24 d'octubre de 1971, les Nacions Unides van lliurar la Medalla de la Pau al músic català

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema