Més d'un centenar de persones guarden un minut de silenci a Girona

Representants de diferents institucions i també de la UdG mostren el seu condol a les famílies

21.03.2016 | 13:57
Més d'un centenar de persones guarden un minut de silenci a Girona

Més d'un centenar de persones han guardat un minut de silenci a les escales de davant de la seu de la Generalitat a Girona en memòria de les 13 estudiants mortes en l'accident de trànsit a Freginals (Montsià). Representants d'institucions com la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament de Girona, diversos cossos de seguretat i també de la Universitat de Girona han volgut fer costat a les famílies. El vicerector d'Economia i Infraestructures de la UdG, Ricard Rigall, ha remarcat que se senten "molt proper" l'accident perquè hi havia estudiants gironins que anaven a d'altres autobusos que també havien viatjat fins a València. "Estem molt afectats i ens posem al costat de totes les persones que ens puguin necessitar", ha dit.

Girona ha volgut sumar-se al dol que han mostrat diverses ciutats i municipis de Catalunya per la mort de les 13 estudiants estrangeres que viatjaven a l'autobús que diumenge es va accidentar a l'AP-7, a Freginals (Montsià).

El lloc escollit per a la concentració de suport ha estat la seu de la Generalitat, ja que aquest dilluns la Universitat de Girona està tancada i s'ha cregut convenient aglutinar totes les institucions a les portes de l'edifici de la Generalitat. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, s'ha desplaçat a Barcelona per sumar-se als actes de condol, com també ho ha fet el rector de la UdG, Sergi Bonet, que a més és el president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP).

Ha estat el director dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement, Ferran Roquer, qui ha dit que el minut de silenci es faria en memòria de les víctimes i que era un gest per mostrar suport a les famílies, amics i coneguts de les noies. Després del minut de silenci, ha clos l'acte amb un solemne "descansin en pau" i també hi ha hagut aplaudiments.

El vicerector d'Economia i Infraestructures de la UdG, Ricard Rigall, ha assegurat que el món universitari està "molt afectat" i ha recordat que també hi havia estudiants gironins que anaven en d'altres autobusos que s'havien desplaçat a València per anar a les Falles i que, per tant, se senten l'accident "molt proper". També ha dit que la universitat prepararà algun acte de record a les víctimes un cop es reprenguin les classes passat Setmana Santa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema