ERC avisa Podem que no "ven" el referèndum català a canvi d'un pacte

16.06.2016 | 07:21

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va afirmar ahir, en una clara al·lusió a Podem i a En Comú Podem (ECP), que Esquerra no "ven" el referèndum de Catalunya a canvi d'un pacte, ni tampoc la dignitat de Catalunya, pel que ha demanat el vot per a una formació, la seva, que "mai la trairà". En unes declaracions realitzades al costat de l'Estació de Sants de Barcelona, Junqueras va declarar: "afortunadament la confiança dels ciutadans ens ha posat al centre polític, i això ens permet parlar amb tots". "Però el que és evident -va subratllar- és que nosaltres mai vendrem la dignitat del poble de Catalunya, ni el seu dret a decidir, i ja que sempre serem fidels a la seva voluntat, estem convençuts que els resultats electorals ens seran favorables, i som molt optimistes al respecte".
Segons fonts d'ERC, una enquesta interna encarregada pel seu partit indica que podria tenir un o dos diputats més que els nou aconseguits ja el passat 20 de desembre, en funció de la participació, per la qual cosa manté les seves expectatives de guanyar el 26 de juny a Catalunya. "Les enquestes que tenim, i la nostra intuïció, ens diuen que les coses ens poden anar extraordinàriament bé, i amb aquesta esperança seguim treballant cada dia", ha afegit el líder d'ERC i vicepresident del Govern català. "Qui vulgui fer un referèndum sap segur que qui millor el defensarà serà ERC, perquè nosaltres no ens el vendrem el primer dia com ja va fer Podem després del 20D, amb la qual cosa tots aquells que desitgin que Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir, que ens votin".
Per al líder d'ERC, "es clarifiquen molt les coses", ja que Podem i En Comú Podem "han dit que el referèndum no és una línia vermella per negociar, cosa que indica que hi renunciaran".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema